Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul cere cu fermitate Israelului să permită un coridor umanitar către Gaza

gaza hamas

Ministrul mexican de externe, Alicia Barcena, a îndemnat sâmbătă Israelul să deschidă un coridor umanitar către Gaza pentru a permite oamenilor să iasă din Fâşia Gaza, în timp ce țara latino-americană acţionează pentru a-și repatria cetățenii din zonă, scrie Rador Radio România.

Răspunzând apelurilor lansate de familia Barbarei Lango, o mexicană care lucra pentru organizaţia umanitară Médecins Sans Frontières (MSF - Medici fără frontiere), Alicia Barcena a declarat că a luat legătura cu agenția ONU pentru ajutorarea refugiaţilor (UNRWA). "Încercăm să o scoatem [pe Barbara Lango] prin Egipt, dar Israelul nu autorizează un coridor umanitar și nici nu permite nimănui să iasă", a declarat ea într-o postare pe platforma de socializare X.

"Acesta este un apel urgent către Israel, deoarece chiar și războiul are reguli", a adăugat Alicia Barcena. Ministerul de externe al Mexicului a condamnat atacurile Hamas asupra Israelului, iar președintele Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că dorește ca țara sa să rămână neutră în acest conflict. Joi, guvernul mexican a declarat că sute de cetățeni ai săi încă așteaptă să iasă din Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.