Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul îşi exprimă respingerea faţă de 'discursurile de incitare la ură', după atacul din El Paso

pro-tran.com
mexic

Autorităţile mexicane au transmis SUA o notă diplomatică difuzată miercuri în care resping ''discursurile de incitare la ură'' şi conceptul de ''supremaţie a albilor'' după atacul comis sâmbătă în oraşul El Paso, unde au fost ucise 22 de persoane, între care opt mexicani, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mexicul solicită în acest document transmis ambasadei americane o partajare mai bună a informaţiilor despre ''indivizii'' sau ''organizaţiile potenţiale care promovează 'supremaţia albilor' şi care i- ar putea pune în pericol'' pe cetăţenii mexicani. 

''Discursurile de incitare la ură nu îşi au locul în societăţile noastre. Conceptul de 'supremaţie albă' (...) este împotriva unei convieţuiri paşnice (...). Aceste idei nu duc decât la clivaje periculoase şi la violenţă'', se adaugă în documentul citat.

Citește și: Amnesty International - Avertisment de călătorie în SUA după atacurile din weekend

De la atacul comis sâmbătă într-un supermarket din El Paso în statul Texas, Donald Trump, care face referire în mod constant la o ''invadare'' a Statelor Unite de către migranţii din America Centrală, este criticat de adversarii săi, în special pentru că atacatorul a denunţat o ''invazie hispanică'' într-un manifest postat online înainte de a comite atacul. 

Diplomaţia mexicană nu se referă în mod direct în nota sa la comentariile controversate ale preşedintelui american cu privire la migranţi, dar speră că o condamnare a atacului din El Paso de către preşedintele Trump se va traduce prin fapte concrete. 

Un număr de 31 de oameni au murit în două atacuri armate produse la sfârşitul săptămânii trecute la El Paso, statul Texas, şi Dayton, în Ohio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.