Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul ratează posibile medalii la mountain bike prin suspendarea lui Ulloa

canyon.com
mountain bike

Preşedinte Comitetului olimpic mexican (COM), Maria Jose Alcala, şi-a manifestat decepţia pentru suspendarea de 18 luni primită de ciclistul Gerardo Ulloa din partea Agenţiei Mondiale Antidoping şi care privează ţara de posibile medalii la Jocurile Panamericane 2023 şi Jocurile Olimpice din 2024, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Ulloa a fost suspendat pentru că nu şi-a anunţat modificarea rezidenţei sale şi astfel a ratat trei controale inopinate din partea Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

Suspendarea lui Ulloa se va încheia pe 25 ianuarie 2025, ceea ce îl va împiedica să participe şi la ediţia 2024 a Cupei Mondiale de mountain bike.

''Pe 17 octombrie, am acceptat şi am semnat notificarea de suspendare de la Agenţia Mondială Antidoping pentru nerespectarea datelor indicate în paşaportul biologic. Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, fără dopaj. Îmi asum responsabilitatea şi accept sancţiunea care mi-a fost atribuită. Voi continua să mă antrenez pentru a reveni mai puternic!'', a spus Ulloa prin intermediul unui comunicat.

Ullloa, aflat pe locul 38 în clasamentul mondial UCI, a câştigat medaliile de aur în probele de cross-country olimpic (XCO) şi short-track (XCC) la Campionatele Panamericane de MTB din luna mai.

Jocurile Panamericane 2023 au loc între 20 octombrie şi 5 noiembrie la Santiago de Chile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.