Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul ridică nivelul de alertă după intensificarea activității vulcanului Popocatepetl

radioresita.ro
vulcan bali

Autoritățile mexicane au ridicat joi nivelul de alertă după intensificarea activității vulcanului Popocatepetl din apropiere de capitala Ciudad de Mexico, care a început să arunce cu aburi și gaze și cu fragmente de roci încinse care au provocat incendii în zonele învecinate, relataeză Reuters.

Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat populația să nu se apropie de zona vulcanului, anunțând că în ultimele 24 de ore au observat mai mult de 200 de emisii de gaze, la 80 de kilometri sud-est de vulcan.

Agenția a ridicat nivelul de alertă de la doi la trei, indicând posibile explozii de magmă și explozii de intensitate ridicată. Acesta este cel de-al treilea cel mai ridicat nivel de alertă pe o scală de la unu la șapte, potrivit agenției mexicane de Protecție civilă.

O erupție care a avut loc marți noapte a generat o coloană de 3 km care a împrăștiat fragmente de roci încinse pe o distanță de 2 km către direcția nord-est, provocând incendii în zonele învecinate. Șapte localități învecinate au anunțat că cenușa rezultată în urma exploziilor a ajuns în zona lor, a transmis agenția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.