Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MFE anunţă un buget de 675 de milioane de euro pentru 11 programe de prevenţie a unor boli

Ministerul Fondurilor Europene
MFE ministerul fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, anunţă că, în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene, 675 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru programe de prevenire a 11 tipuri de afecţiuni, iar patru milioane de pacienţi din România vor beneficia de servicii medicale decontate din fonduri europene notează news.ro.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că ”pentru prima dată în istoria sănătăţii româneşti” un buget de 675 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru prevenirea a 11 tipuri de afecţiuni, în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene, iar numărul românilor care vor putea face teste decontate din bani europeni este de peste 4 milioane de beneficiari

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

„Aceste lucruri nu fac altceva decât să contribuie la starea de sănătate a oamenilor şi la sprijinul de care are nevoie sistemul de sănătate publică în momentul de faţă. Sunt costuri care, în lipsa fondurilor europene, ar fi greu de suportat, vă dau exemplu de cost pentru cancerul colono-rectal, am făcut socoteala şi este peste 200 de euro pe test şi costurile cu serviciile pe care noi le suportăm sau în cazul cancerului de col uterin valoarea suportată este de peste 100 de euro pentru fiecare caz care beneficiază de serviciile de prevenţie medicală”,  a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Acesta a participat, joi, la semnarea unui proiect derulat de Institutul Clinic Fundeni care are ca scop prevenirea cancerului de colon şi rect.

”50.000 de beneficiari, persoane vârstnice cu vârste cuprinse între 50 şi 74 de ani vor avea posibilitatea să efectueze aceste teste pentru prevenţia medicală a cancerului colono-rectal”, a precizat ministrul.

Marcel Bolos a mai declarat că „”premisele pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea sistemului de sănătate publică sunt asigurate”, în condiţiile în care  sistemul sanitar din România poate beneficia de 7 miliarde de euro din Facilitatea de recuperare şi rezilienţă, din politica de coeziune şi din actuala perioadă de programare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.