Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MFE: Proiecte în valoare de 9,7 milioane de euro din bani europeni pentru integrarea tinerilor pe piaţa muncii

reporterul.ro
angajat

Trei proiecte finanţate cu circa 9,7 milioane de euro din bani europeni vor ajuta integrarea tinerilor şomeri pe piaţa muncii, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Contractele de finanţare, derulate prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020 (POCU), au fost parafate de ministrul de resort, Rovan Plumb, şi Cristiana Barbu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit MFE, din valoarea totală alocată, pentru regiunea Bucureşti Ilfov contractul de finanţare are o valoare de 1,3 milioane de euro, iar pentru celelalte regiuni de dezvoltare suma se ridică la 8,4 milioane de euro.

Două dintre proiecte vizează schemele naţionale de ucenicie şi stagii şi oferă sprijin financiar nerambursabil angajatorilor care organizează programe de ucenicie la locul de muncă şi/sau stagii pentru absolvenţii de învăţământ superior. Astfel, angajatorii care organizează programe de ucenicie şi/sau programe de stagii pot depune la ANOFM/AJOFM solicitări pentru sprijin financiar nerambursabil, prin intermediul acestor măsuri, după cum urmează: angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază de 1.125 lei/lună/ucenic, în perioada de derulare a contractului (12 luni, 24 luni, 36 luni, în funcţie de nivelul de calificare al programului), respectiv angajatorul care încheie un contract de stagiu beneficiază de 1.350 lei/lună, în perioada derulării contractului de stagiu (6 luni).

Solicitările de sprijin financiar se pot depune la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din regiunile eligibile: Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov.

Cel de-al treilea proiect, cu o valoare de 460.000 de euro, vizează activarea tinerilor NEETs (Not in Education, Employment or Training/care nu sunt înscrişi într-un program de educaţie, ocupare sau formare profesională).

"Concret, prin acordarea unei prime de activare, se urmăreşte stimularea ocupării în rândul tinerilor. Astfel, un tânăr domiciliat/cu reşedinţa într-una din regiunile Centru, Sud -Est şi Sud Muntenia, înregistrat la AJOFM şi care se angajează pentru o perioadă mai lungă de 3 luni (după data înregistrării sale la AJOFM), beneficiază de 500 lei net (prima de activare/ se acordă o singură dată)", se arată în comunicatul citat.

Iniţiatorii proiectelor subliniază că acestea fac parte din Programul "România angajează", destinat şomerilor, în special tinerilor NEETs, în conformitate cu obiectivele stabilite prin Programul de Guvernare.

Programul Operaţional Capital Uman (POCU) stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele şi acţiunile asumate de România în domeniul resurselor umane. Programul continuă investiţiile realizate prin Fondul Social European, în perioada 2007 - 2013 şi contribuie la reducerea decalajelor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi Statele Membre ale UE, anunță Agerpres.

POCU dispune de o alocare totală de 5,085 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.