Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mi-am auzit glasul! Nimeni nu mai credea că va mai fi posibil

Radu Pop
Sanador

Călin este un pacient care poate spune că s-a născut pentru a doua oară. La 50 de ani, bărbatul a trecut printr-o experiență foarte complicată. A suferit în același timp un accident vascular cerebral (AVC) și un infarct miocardic. A fost resuscitat de urgență, iar medicii au reușit să îl salveze în ultimul moment. În urma acestui episod foarte dificil, bărbatul a fost în comă profundă timp de două săptămâni. Deși, medicii erau rezervați în privința evoluției pacientului, Călin a reușit să își revină. Însă, din cauza intubației prelungite, Călin a dezvoltat o fistulă esotraheală, un diagnostic grav, care poate duce la complicații severe și, uneori, poate pune în pericol viața pacientului. În această situație, medicii i-au montat lui Călin o traheostomă, iar timp de șase luni bărbatul nu a putut să vorbească și să se alimenteze în mod natural.

În tot acest timp, familia a căutat o soluție astfel încât Călin să își recapete funcțiile naturale, să poată să mănânce și, cel mai important, să vorbească din nou. După mai multe căutări, pacientul s-a programat la un consult la Prof. Dr. Ioan Cordoș, medic primar chirurgie toracică la Spitalul Clinic SANADOR.

Așa a aflat că are nevoie de o intervenție chirurgicală complexă, prin care se putea închide fistula. Intervenția implica anumite riscuri, dar era singura șansă ca bărbatul să ducă o viață normală. Așa că nu a mai stat pe gânduri și a acceptat tratamentul recomandat. Intervenția chirurgicală a durat mai bine de două ore, iar echipa chirurgicală condusă de Prof. Dr. Ioan Cordoș a reușit să închidă fistula esotraheală, operația finalizându-se cu succes. Imediat după intervenția chirurgicală, Călin a putut să vorbească din nou.

„Am avut încredere în această echipă! Vreau să spun că după două zile am putut să mănânc, pot să beau apă și să vorbesc, ceea ce eu nu mai credeam că se poate întâmpla. Mi-am auzit glasul! Nimeni nu mai credea că voi mai vorbi vreodată, dar uite că s-a întâmplat. Ar fi prea puțin să spun tot ce simt pentru această echipă de medici. Tot ce este mai bun și mai frumos pe această lume se regăsește în această echipă de oameni care lucrează la SANADOR”, povestește, emoționat, Călin.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni traheo-bronho-pulmonare sau ale peretelui toracic au acces la investigații avansate, pentru un diagnostic corect și un plan de tratament corespunzător fiecărui caz în parte.

Echipa de chirurgie toracică de la Spitalul Clinic SANADOR este alcătuită din medici de prestigiu, cu o vastă experiență în rezolvarea chiar și a celor mai complicate cazuri. În cazul intervențiilor chirurgicale, ori de câte ori este posibil, intervențiile sunt realizate minim invaziv, laparoscopic sau robotic, cu multiple avantaje pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc scăzut de complicații, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată.

„Acești medici sunt îngerii lui Dumnezeu. Vă spun sincer, sunt trimișii lui Dumnezeu! Și cu știința, cu pregătirea lor, au făcut minuni. M-am născut a doua oară!”, conchide Călin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.