Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mi-am dat seama că sunt viu' - Povestea tulburătoare a ucraineanului îngropat de viu într-o groapă comună

F. P.
haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

O caracteristică a conflictului de până acum din Ucraina a fost reprezentată de relatările frecvente despre presupuse atrocități comise de forțele rusești.

Cea mai recentă este cea povestită de Mykola, unul dintre cei trei frați care ar fi fost forțați să îngenuncheze pe marginea unei gropi proaspăt săpate lângă un lan de grâu din nordul Ucrainei, după ce au fost legați la ochi și la mâini.

Potrivit unei relatări sfâșietoare publicate de Wall Street Journal, primul glonț l-a ucis pe cel mai tânăr frate, Evghen, înainte ca al doilea să-l lovească pe Dymytro, cel mai mare frate.

Glonțul care îl viza pe Mykola l-a lovit aproape de urechea dreaptă și a ieșit deasupra părții drepte a gurii, se arată în raport.

Soldații ruși l-au împins pe Mykola în mormânt, deasupra lui Yevgen, înainte ca acesta să simtă greutatea lui Dymytro aterizând pe el - apoi și-a dat seama că cineva a pus pământul peste ei cu lopata.

"Mi-am dat seama că eram în viață", a spus bărbatul de 33 de ani.

Glonțul i-a zgâriat maxilarul superior pe partea interioară a obrazului, fără a-i provoca daune majore, dar, potrivit relatării, el s-a confruntat apoi cu o călătorie chinuitoare spre casă după ce a supraviețuit execuției - în timp ce a evitat forțele rusești pe drum.

Se spune că relatarea sa va sta la baza unuia dintre miile de cazuri pe care procurorii ucraineni le construiesc împotriva forțelor ruse pe care le acuză de comiterea de crime de război, inclusiv execuții sumare, tortură și viol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.