Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare surprinzătoare a noului ministru de Interne

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Carmen Dan

National:

Miscare pe cat de surprinzatoare, pe atat de ambitioasa a noului ministru de Interne, dupa ce Carmen Dan a decis trimiterea Corpului de control la Directia Secretariat General si de Protocol, condusa de fostul sef al Jandarmeriei Romane, generalul Mircea Olaru.
Iar faptul ca aceasta „descindere” a intervenit la doar cateva zile dupa dezvaluirile din „National” privind situatia tensionata din minister rezultata in urma  „miscarilor pe orizontala” facute la aceasta structura vitala pentru buna functionare a MAI arata nu doar ca ministrul este pe faza, dar si ca se incearca deschiderea unei „cutii a Pandorei” in care au fost tinute ascunse, atata amar de vreme, unele dintre secretele care le-au dat atata influenta „stapanilor casutelor”. Cei de care, pe cand era presedinte jucator, pana si Traian Basescu se plangea ca nu pot fi dati de la butoanele subterane ale Internelor.
Pe urma rapoartelor
Desigur, principalul scop al celor trimisi in control de catre ministru este sa afle despre problemele de la Directia Secretariat General si Protocol, mai ales ca exista informatii ca mai multi oameni s-ar fi aratat „debusolati” de masurile administrative luate de catre generalul Olaru, vorbindu-se chiar de riscul blocarii activitatii cu atatea „ rocade de cadre”, pe orizontala, ordonate de catre conducere.
Numai ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, astfel s-ar putea continua si cercetarea in urma anumitor sesizari incendiare ale structurilor de protectie interna din cadrul DGPI, serviciul secret al Internelor. Pentru ca se pare ca ar fi ajuns si la urechile noului ministru „legenda” despre „stapanii casutelor” de la diverse structuri din aparatul central al MAI, de la resurse umane si management operational pana la secretariatul general. Astfel ca o pista aparte urmarita de Corpul de control ar fi calea urmata de anumite rapoarte interne, daca acestea au ajuns sau nu direct la destinatarul legal sau daca cei vizati au aflat de acest fapt, ca si modul prin care au loc avansarile in cadrul MAI. Ceea ce inseamna si ca, isterizati, „stapanii casutelor” ar putea riposta, in stilul caracteristic, la actiunea lui Carmen Dan, mai ales ca aceasta nu se dovedeste o simpla „blonda” la conducerea MAI si chiar pare a incerca sa sparga „buboiul” de aici…

Mediafax:

Actorul maghiar s-a fotografiat pe covorul roşu în timp ce ţinea în mână o foaie cu mesajul ”#Rezist”, cuvânt ce a devenit simbol pentru protestele care au loc zilele acestea în ţară. Acesta a publicat imaginea pe pagina personală de Facebook.
Fotografia cu Molnár s-a viralizat în cel mai scurt timp, reuşind să adune peste 6.000 de aprecieri şi peste 3.000 de distribuiri în doar câteva ore.
Românii au fost impresionaţi de gestul artistului şi au ţinut să îi mulţumească pentru susţinere.

Ziarul Financiar:

În retorica publică, PSD s-a ridicat împotriva multinaţionalelor. Iar acest lucru nu este de acum, ci istoric, de pe vremea PDSR-ului lui Ion Iliescu (preşedintele României - 1990-1996, 2000-2004), Nicolae Văcăroiu (premier în perioada 1992-1996, în prezent preşedinţele Curţii de Conturi), Florin Georgescu (Ministrul Finanţelor între 1992-1996, în prezent prim-viceguvernator BNR), Adrian Năstase (premier 2000-2004) etc. Acum Liviu Dragnea, noul şef al PSD, plus ceilalţi moştenitori din PSD duc steagul mai departe.
Gândirea lor, promovată şi la nivelul partidului era şi este că multinaţionalele au primit fabricile construite de Ceauşescu şi de către popor pe gratis, au acaparat sectoare întregi din economie dând afară companiile de stat administrate de oamenii lor, au beneficiat de ştergerea datoriilor, au primit contracte de stat, totul ca un preţ care trebuia plătit pentru intrarea în cancelariile occidentale, în Uniunea Europeană şi în NATO.
Acum, pe lângă aceste lucruri se mai adaugă faptul că au primit petrolul, pădurile şi multe alte resurse gratis, la care se adaugă faptul că scot profitul din România, în timp ce angajaţii sunt ţinuţi să muncească cu salarii minime.
Multinaţionalele ţin România în subdezvoltare, nu vor ca ţara să se dezvolte, iar oamenii să câştige mai bine, parcă aşa spunea Dragnea.
Multinaţionalele sunt acuzate că şi-au trimit oamenii în Piaţa Victoriei şi în celelalte oraşe mari, ca să protesteze împotriva celebrei  OUG 13, cu scopul final de a da jos de la putere guvernul naţional PSD-ALDE şi a instala guvernul lui Iohannis, aservit Bruxelless-ului şi multinaţionalelor, cum a fost guvernul Cioloş.
Ironic, istoric, liderii PSD au făcut mai multe afaceri cu multinaţionalele,  cu cei care vor să distrugă unitatea şi independent acestei ţări, decât au făcu celelalte guverne sau regimuri.
Dacă ne amintim de afacerea Daewoo, de acum 12-13 ani, privatizarea Petrom cu nivelul scăzut al redevenţelor, apariţia în pădurile României a grupului austriac Schweighofer, autostrada Bechtel, a doua etapă din privatizarea BRD, privatizarea Sidex şi a altor combinate, etc, toate sunt legate de guvernările PSD şi de liderii lor.
Toate aceste vânzări şi privatizări au fost însoţite de ştergeri mari de datorii, plus bani din bugetul de stat, fie pentru disponibilizări, fie pentru probleme de mediu.

RFI:

Elveţienii sunt de acord cu simplificarea procedurilor de naturalizare a copiiilor proveniţi din familii de migranţi

Propunerea Guvernului a fost acceptată de majoritatea votanţilor şi a cantoanelor elveţiene. 60,4% dintre eleveţieni susţin iniţiativa.
Proiectul Guvernului vizează accelerarea procedurii prin care se acordă naţionalitatea copiiilor proveniţi din familii de migranţi. Totodată va fi mai puţin costisitoare. Este exclusă dobândirea automată a naţionalităţii în cazul unui copil născut în Elveţia din părinţi refugiaţi.
In următorii zece ani, aproximativ 2.300 de tineri ar putea obţine, anual, mai uşor cetăţenia.In acest moment, aproximativ 25.000 de copii ai unor migranţi, în majoritate originari din Italia, Turcia ori Balcani, îndeplinesc criteriile.
O majoritate a Parlamentului a susţinut proiectul. Doar Uniunea Democratică de Centru, partidul care dispune de cel mai mare număr de deputaţi în Camera inferioară a atenţionat elveţienii cu privire la o eventuală ‘suprapopulare străină şi creşterea masivă a numărului de musulmani’.Pentru Guvern, ‘aceşti copii străini au trăit toată viaţa lor în Elveţia şi ar trebui să poată dobândi mult mai uşor naţionalitatea’: ‘patria lor este Elveţia’.
Candidatul trebuie să cunoască una dentre cele patru limbi naţionale: germana, franceza, italiana ori retoromana. Totodată, trebuie să respecte legile şi valorile fundamentale ale Constituţiei. Candidatul trebuie să se fi născut în Elveţia, să fi frecventat o şcoală pentru cel puţin cinci ani şi să nu aibă mai mult de 25 de ani. Unul dintre cei doi părinţi trebuie să fi trăit în Elveţia minimum 10 ani iar cel puţin un bunic trebuie să aibă permis de şedere în Elveţia sau să se fi născut aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.