Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare SURPRIZĂ în Siria. Cuba trimite forțe speciale în ajutorul lui Bashar Al-Assad/ VIDEO

SIRIA

Brigăzi militare cubaneze au fost reperate în Siria. Surse militare susțin că aceștia acționează în acest moment ca și consilieri militari pentru armata siriană loială președintelui Bashar Al-Assad. Ei ar putea ajuta la antrenarea soldaților pentru noile materiale militare furnizate de armata rusă.

Gen. Leopoldo Cintra Frias, șef al Forțelor armate cubaneze ar fi vizitat recent Siria în fruntea unei delegații militare potrivit informațiilor Institutului pentru Studii cubaneze cu sediul la Miami/SUA.

Vezi și: Rușii lovesc cu TERMINATORUL. Ce super-armă aruncă în luptă după atacul asupra ambasadei la Damasc

Miercuri, un oficial american a confirmat pentru Fox News că forțele paramilitare și speciale cubaneze acționează deja pe teren în Siria, citând dovezi din rapoartele de informații. Oficialul, care a vorbit cu condiția anonimatului, a declarat că trupele cubaneze ar fi fost de formate în Rusia și se pare că au ajuns în Siria cu avioane rusești.

Un ofițer militar arab din cadrul aeroportului din Damasc a relatat că a văzut personal două avioane militare rusești cu militari și personal auxiliar cubanez la bord. I s-a spus că e vorba de experți militari în tehnica militară rusă, potrivit lui Jaime Suchlicki, director al Institutului de la Miami.

Vezi și: Lupte violente în Siria. Ofensivă majoră a armatei și a Hezbollah în regiunea Homs

"Nu mă surprinde", a declarat Suchlicki pentru FoxNews.com, menționând lunga istorie a Rusiei de furnizarea de echipamente militare în Cuba, precum și asistență Cubei în operațiunile conduse de sovietic din Africa anii 1970.

"Ei au o relație foarte strânsă", a spus Suchlicki. "Rușii au format cubanezii de ani de zile și le furnizează cu tot felul de echipamente militare.”

Potrivit experților militari (site-ul globalfirepower.com) armata cubaneză e una din cele mai intrenate din lume, chiar dacă efectivele ei nu sunt foarte mari.


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.