Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcarea vestelor galbene pierde din sprijinul polulației, în Franța

arcul de triumf paris proteste franta violente

Mişcarea "vestelor galbene", care reuneşte diverse segmente nemulţumite din Franţa, pierde sprijin popular pentru prima dată de la apariţia sa în urmă cu două luni, conform unui sondaj publicat joi de televiziunea BFMTV, care relevă însă că aceasta este încă sprijinită de 60% dintre francezi, transmite EFE preluată de Agerpres

Această cifră, dezvăluită cu două zile înainte de cea de-a noua zi de proteste, prevăzută pentru sâmbătă, arată o cădere de zece puncte procentuale faţă de datele de acum trei săptămâni, potrivit sondajului realizat de institutul Elabe.

Scăderea sprijinului se manifestă la cei care susţin în mod incontestabil mişcarea, în timp ce numărul celor care îşi arată simpatia se menţine stabil, la 29%.

La cealaltă extremă, creşte cu 5 puncte procentuale numărul celor care se declară "ostili" vestelor galbene, la 16%, în timp ce alţi 15% îşi exprimă opoziţia, cu 4 puncte mai mult.

Un procent de 51% cred că protestele trebuie să continue, trei puncte mai puţin, în timp ce 78% condamnă actele violente înregistrate în săptămânile precedente, patru puncte mai puţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.