Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișu Negrițoiu, la un pas de schimbare

misu dobritoiu

După ce anul trecut Mișu Negrițoiu a scăpat și nu a fost demis, se pare că acum zilele șefului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) la conducerea instituției sunt numărate. Lideri politici din PSD doresc schimbarea acestuia, afirmă profit.ro.

CCR explică de ce a RESPINS legea conversiei creditelor. Ultima speranţă a datornicilor/ DOCUMENT

Un celebru senator PSD vrea 3 ani de închisoare pentru protestatari: Ce proiect de lege a depus /DOC

Conform sursei citate, există trei nume vehiculate pentru preluarea acestui post:

Mircea Ursache, actualul Vicepreședinte ASF, Cristian Roșu, directorul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), prim-vicepreședintele ASF Cornel Coca Constantinescu.

Pe finalul anului trecut, Comisia economică din Camera Deputaților și din Senat au votat demiterea lui Mișu Negrițoiu, invocând prostul management al acestuia.

Este cunoscut faptul că în anii trecuți au existat mai multe scandaluri. În domeniul asigurărilor, au intrat în faliment două din cele mai mari companii de asigurări românști: Carpatica și Astra. Analiștii financiar au atras atenția că ASF nu a prevenit aceste situații deși a făcut o multitudine de controale.

Tot anul trecut am avut creșterea RCA-ului, care a scos transportatorii în stradă. Mișu Negrițoiu a luat o măsură de moment, care aduce aminte mai mult de epoca comunistă, decât de o economie de piață. A înghețat prețurile la RCA. O soluție de amânare, pentru că anul acesta, de la 1 aprilie, vom ajunge în același punt. Până la acest moment nu s-a lucrat la altă formă de reglementare, iar prețurile la RCA vor crește, odată cu expirarea termenului de înghețare a prețurilor. De altfel, pe această temă a venit și de la Bruxxeles o avertizare, România fiind pasibilă de a intra într-o procedură de infrigement.

Parlamentatii pot decide plecarea lui Mișu Negrițoiu de la cârma ASF. Se pare că aceștia sunt foarte deciși, mai ales, că în acest moment nu este susținut de niciun partid politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.