Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mică radiografie politică a României, în ziua în care Rusia a cerut NATO să-și retragă trupele din țara noastră

geopolitica

Informația potrivit căreia Rusia a cerut oficial retragerea trupelor NATO din România și Bulgaria găsește politica dâmbovițeană prinsă în cu totul alte subiecte decât marile teme care ar putea redesena viitorul țării. Agenda politică de la București este mai degrabă ocupată de acuzațiile privind prezumtivul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, în urmă cu aproape 20 de ani, și de cereri de demisie.

Dacă Dacian Cioloș a ales să fie mai temperat și a cerut demisia de onoare a generalului Ciucă dacă acuzațiile „se dovedesc adevărate”, alți doi lideri de marcă ai USR cer direct demisia premierului.

Este vorba despre Claudiu Năsui și Cătălin Drulă. foștii parteneri de guvernare ai liberalilor, până de curând.

„Orice zi în care dl. Ciucă rămâne în fruntea executivului ne face de rușine în rândul țărilor civilizate. Acolo unde frauda și impostura academică te descalifică”, a scris marți, 18 ianuarie, Cătălin Drulă, pe contul lui de Facebook. În aceeași zi, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe afirma că Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina.

O zi mai târziu, miercuri, 19 ianuarie, Claudiu Năsui, vicepreședinte USR, cerea și el demisia generalului Ciucă. În aceeași zi, președintele american Joe Biden declara că, în opinia sa, Rusia va ataca Ucraina. Iar Ucraina anunța că Rusia este aproape de finalizarea comasării de soldați și tehnică militară la granițele sale, pentru a declanșa invazia.

Un al lider politic care a cerut demisia lui Nicolae Ciucă este Ludovic Orban, cel care l-a numit ministru al Apărării în momentul în care PNL a preluat guvernarea, alături de USR și UDMR:  „Dacă în urma acuzației de plagiat Ciucă nu-și dă demisia de bună-voie, cel care trebuie să-i solicite demisia este chiar Iohannis”, a scris Ludovic Orban, care între timp a părăsit rândurile PNL, după ce a rămas fără funcția de prim ministru și fără președinția partidului.

În plin scandal legat de acuzațiile de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă, PSD preferă să tacă și să marcheze puncte electorale, pe un subiect pe care preferă mai degrabă să nu se pronunțe, din motive evidente. Să amintim doar cazurile lui Victor Ponta, fostul lider al partidului, sau Mihai Tudose, fost premier PSD.

Cine câștigă din tot acest scandal? În niciun caz România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.