Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Douglas, cunoscut pentru rolurile din 'Basic Instinct' şi 'Wall Street', va primi Palme d'Or de onoare la Festivalul de Film de la Cannes

www.evzmonden.ro
Michael Douglas

Actorul Michael Douglas, cunoscut pentru rolurile din „Basic Instinct” şi „Wall Street”, va primi Palme d'Or de onoare la Festivalul de Film de la Cannes „care îi va onora cariera strălucitoare şi angajamentul său pentru cinema”, în cadrul ceremoniei de deschidere din 16 mai, au anunţat miercuri organizatorii, conform news.ro.

„După peste 50 de ani de carieră, este o onoare să revin pe Croazetă pentru a deschide Festivalul şi a vorbi limba noastră comună, cea a cinematografiei”, a răspuns actorul în vârstă de 78 de ani, printr-un comunicat de presă.

Michael Douglas a prezentat patru filme în competiţie la Cannes: „The Chinese Syndrome” de James Bridges în 1979, „Basic Instinct” de Paul Verhoeven în 1992, „Free Fall” de Joel Schumacher în 1993 şi „My Life with Liberace” de Steven Soderbergh în 2013. Tatăl său, Kirk Douglas prezidase juriul festivalului în 1980.

Michael Douglas a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în 1988 pentru rolul agentului de bursă din New York Gordon Gekko din filmul lui Oliver Stone „Wall Street”. Continuarea, „Wall Street: Money Never Sleeps”, a fost proiectată în afara competiţiei la Cannes în 2010.

De asemenea, el a fost recompensat ca producător pentru „One Flew Over the Cuckoo's Nest” de Milos Forman, Oscar pentru cel mai bun film în 1976.

Cea de-a 76-a ediţie a Festivalului, care va avea loc între 16 şi 27 mai, nu a anunţat încă componenţa juriului său, prezidat de regizorul suedez Ruben Östlund, care a câştigat anul trecut al doilea Palme d'Or cu filmul „Triangle of sadness”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.