Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Jackson - Prețul pentru care s-a vândut Neverland

Neverland

Domeniul lui Michael Jackson Neverland a fost vândut pentru suma de 22 de milioane de dolari, cu mult mai puţin decât preţul cerut de 100 de milioane de dolari, miliardarului investitor Ron Burkle, într-o tranzacţie descrisă de agentul imobiliar din Los Angeles drept "un chilipir", scrie The Guardian.

Proprietatea din Los Olivos, California, a fost locuinţa starului pop din 1987, când se afla la apogeul carierei, până la moartea sa în 2009. Michael Jackson a murit de supradoză de medicamente în altă locuinţă, în cartierul Holmby Hills din Los Angeles.

Dintre cele două proprietăţi ale lui Jackson, Neverland se întinde pe 1.091 de hectare, era cea mai cunoscută.  În anii 1990, procurorii din Santa Barbara au făcut percheziţii la fermă, pe care au descris-o ca fiind o lume de basm construită de Michael Jackson "pentru a-i atrage pe băieţi şi a-i molesta". Starul a fost achitat pentur această acuzaţie.

Ferma avea un parc tematic, un tren şi o grădină zoologică unde erau ţinuţi urangutani şi un elefant pe nume Gypsy, primit de la Elizabeth Taylor în 1991. Neverland se afla pe piaţă la vânzare din 2015, primul preţ cerut fiind de 100 de milioane de dolari.

Potrivit The Wall Street Journal, ferma lui Jackson a fost în sfârşit vândută lui Burkle, asociat pentru scurt timp al cântăreţului şi co-fondatorul fondului de investiţii Yucaipa Companies, după ce preţul a scăzut la 31 de milioane de dolari anul trecut.

La momentul vânzării, ferma era deţinută de cei care îi administrau proprietăţile lui Jackson împreună cu firma Colony Capital, un fond de investiţii imobiliare.

Iniţial, Jackson a plătit pentru această proprietate 19,5 milioane de dolari dar întrucât s-a împrumutat foarte mult, Colony Capital a devenit co-proprietar.

NeverLand are o vilă de peste 1.100 de metri pătraţi, înconjurată de grădini şi un lac imens, o privelişte superbă către sud şi nord. Există spaţiu pentru grătar, piscine, teren de tenis. Există de asemenea trei case pentru oaspeţi, un cinematograf cu scenă, adăposturi pentru animale.

După moartea lui Michael Jackson, Neverland a devenit Sycamore Valley Ranch iar parcul de distracţie a fost desfiinţat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.