Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Barnier anunţă că nu este posibilă o perioadă de tranziţie cu durată nedeterminată în privinţa Brexitului

Daily Express
Michel Barnier

"Nu este posibil" să fie luată în calcul o perioadă de tranziţie fără dată limită după separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană (UE), programată pentru sfârşitul lui martie 2019, a estimat marţi negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, informează AFP şi Reuters. "Am propus în mod logic ca aceasta (perioada de tranziţie) să se încheie la 31 decembrie 2020, dar Marea Britanie, se pare, doreşte să păstreze deschisă această dată, ceea ce nu este posibil", a declarat Barnier, la finalul unei reuniuni cu miniştrii afacerilor europene ai statelor membre ale UE, conform Agerpres.

Michel Barnier a avut o reuniune marţi cu miniştrii din cele 27 de ţări, în numele cărora el negociază cu Londra, reuniune asupra stadiului acestor discuţii şi textului ce urmează să fie publicat miercuri, prima schiţă juridică a "acordului de retragere" a Marii Britanii din UE. Acest text va conţine textul acordului încheiat în decembrie între cele două părţi cu privire la trei subiecte-cheie ale separării: soarta cetăţenilor expatriaţi, reglementarea financiară a separării şi viitorul frontierei irlandeze.

El trebuie, de asemenea, să organizeze perioada de tranziţie post-Brexit dorită de Londra, pentru a evita consecinţele unei rupturi prea brutale, aşteptând să fie încheiate acorduri comerciale între UE şi Marea Britanie.

"Este clar că perioada de tranziţie trebuie să fie scurtă, am propus 21 de luni pentru a ne opri" la bugetul plurianual al UE, în vigoare până la sfârşitul lui 2020, a amintit negociatorul european. "Aşteptăm (de la partea britanică) declaraţii conform cărora s-ar putea să nu fie fixat un termen" precis pentru această perioadă, lăsând-o deschisă în acordurile ce urmează, a adăugat Barnier înainte de a respinge această posibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.