Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Barnier crede că o situaţie de 'no-deal' este mai probabilă decât un acord între Bruxelles şi Londra

CCIR
Brexit

Negociatorul şef al UE pentru relaţia post-Brexit cu Regatul Unit, Michel Barnier, a afirmat marţi că el crede că o situaţie de ''no-deal'', în care nu va fi încheiat până la sfârşitul anului un acord între Bruxelles şi Londra, este acum mai probabilă decât cea în care va exista un acord, conform unor surse citate de Reuters.

Potrivit unui diplomat şi unui oficial de la Bruxelles, care s-au exprimat cu condiţia anonimatului, Barnier a făcut această apreciere la o întâlnire cu cei 27 de miniştri ai afacerilor europene din statele UE şi a mai spus că este momentul ca blocul comunitar să-şi actualizeze planurile de urgenţă pentru cazul în care de la 1 ianuarie 2021 nu va fi în vigoare un acord comercial între UE şi Regatul Unit, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Anterior, şi premierul britanic Boris Johnson a spus că negocierile sunt ''foarte, foarte complicate'', dar a promis că va folosi întreaga sa putere de convingere pentru a ajunge la o înţelegere cu UE, urmând să se deplaseze săptămâna aceasta la Bruxelles pentru discuţii directe cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Principalele puncte de divergenţă la negocierile pentru un acord post-Brexit rămân legate de solicitările UE privind menţinerea accesului pescarilor europeni în apele britanice, stabilirea unor norme care să prevină concurenţa neloială din partea companiilor britanice pe piaţa europeană şi crearea unui mecanism de soluţionare a diferendelor în cadrul viitorului acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.