Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Barnier îndeamnă la negocieri 'fără agresivitate' cu Londra

Brexit

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a îndemnat joi, în timpul unui discurs susţinut în parlamentul irlandez la Dublin, la negocieri 'fără agresivitate' cu Londra, pentru ca UE şi Marea Britanie să-şi poată menţine relaţii 'solide', informează AFP. 'Dacă negociem în respect reciproc, fără nicio agresivitate (...), dacă suntem deschişi să găsim soluţii, nu există motive pentru ca Europa să nu poată menţine o relaţie solidă cu Marea Britanie', a afirmat Barnier.

'Dorim să reuşească aceste negocieri' pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a adăugat Barnier, subliniind că această ţară, 'membră a UE timp de 44 de ani', 'ar trebui să rămână un partener apropiat', conform Agerpres.

De asemenea, Michel Barnier a reiterat că una dintre cele trei priorităţi ale sale în aceste negocieri va fi cea de evita restabilirea unei frontiere 'dure' între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord. Acum, 'plecarea Marii Britanii din UE va avea consecinţe'. 'Va trebui cu toţii să spunem adevărul', a adăugat Barnier. 'Controalele vamale fac parte din gestiunea frontierelor de către UE', în special pentru 'a proteja piaţa unică' şi normele sanitare, a mai spus negociatorul UE pentru Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.