Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Barnier spune că poziţia Londrei privind viitoarea relaţie cu UE lasă ca singură opţiune un acord de comerţ liber

Daily Express
Michel Barnier

Poziţia Londrei cu privire la viitoarele relaţii cu Uniunea Europeană lasă ca opţiune un acord de comerţ liber între cele două părţi, a declarat joi negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, transmite Reuters. ''Marea Britanie îşi închide singură uşile, una câte una, şi singurul model posibil ce rămâne este cel al unui acord de comerţ liber, aşa cum am făcut recent cu Canada, Japonia şi Coreea de Sud'', a spus Barnier într-o conferinţă de presă la Bruxelles, conform Agerpres.

El a adăugat că toate celelalte modele ale viitoarelor relaţii între Londra şi Bruxelles sunt disponibile şi şi-a exprimat speranţa că discursul de vineri al premierului Theresa May va contribui la avansarea negocierilor privind Brexit-ul. În opinia sa, orice viziune asupra relaţiilor viitoare între UE şi Marea Britanie trebuie să ţină cont de faptul că blocul comunitar nu poate face compromisuri legate de principiile sale fondatoare.

Michel Barnier a adăugat că Marea Britanie va putea rămâne în interiorul uniunii vamale europene, dar va trebui să accepte mai multe responsabilităţi, printre care controale frontaliere cu UE. Miercuri, Barnier a estimat că reuşita negocierilor cu privire la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană presupune accelerarea discuţiilor, cu numai 13 luni înaintea datei oficiale a Brexit-ului.

El a adăugat că săptămâna viitoare va participa la o nouă rundă de negocieri privind Brexit-ul şi se va întâlni şi cu liderii politici nord-irlandezi şi a recunoscut că încă există 'divergenţe semnificative' în discuţiile privind o eventuală 'perioadă de tranziţie' pentru Marea Britanie după ce aceasta părăseşte UE, la finalul lui martie anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.