Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Platini, fost preşedinte al UEFA: 'Nu m-am atins niciodată de nimic. Sunt incoruptibil. Şi nu sunt îngrijorat'

www.stadium.my
Michel Platini

Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, a declarat, într-un interviu pentru Le Figaro, că nu este îngrijorat în privinţa anchetei judiciare cu privire la condiţiile de atribuire a organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului, el precizând că este incoruptibil, potrivit news.ro.

“Ştim cu toţii ce caută şi încă nu înţeleg ce caut eu acolo. (…) Ei deschid o anchetă şi este o anchetă ‘Michel Platini’. Aştept să fiu chemat de un judecător şi voi merge cu plăcere să-l văd. Americanii, ruşii, francezii… cu toţii mi-au văzut conturile. Nu m-am atins niciodată de nimic. Sunt incoruptibil. Şi nu sunt îngrijorat”, a afirmat Platini.

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

Săptămâna trecută, AFP a notat că ancheta cu privire la condiţiile de atribuire a organizării CM din 2020 Qatarului, realizată până acum de parchetul financiar francez, i-a fost încredinţată unui judecător de instrucţie. Ancheta judiciară a fost deschisă pentru “corupţie activă şi pasivă”. La 18 iunie, Michel Platini a fost reţinut şi audiat la biroul anticorupţie al poliţiei judiciare, în cadrul anchetei cu privire la atribuirea organizării CM.

Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.