Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mici trucuri pentru o viață mai lungă: alimentele pe care le consumă zilnic un cardiolog

drtanya.com
sanatate

Cardiologul Elizabeth Claude explică pe scurt într-un articol publicat în CNBC care sunt cele 5 alimente pe care le consumă pentru a-și ține sub control colesterolul.

„Când vine vorba de sănătatea generală, nu există nimic mai important decât să vă protejați sănătatea inimii. În calitate de  cardiolog, le spun întotdeauna pacienților că scăderea colesterolului LDL („rău”) poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare – iar nutrientul nr. 1 care îi poate ajuta îl reprezintă fibrele”, spune medicul.

Asociația Americană a Inimii recomandă cel puțin 25 de grame de fibre alimentare pe zi. „Din păcate, majoritatea americanilor - 95% dintre adulți și copii - nu mănâncă suficient”, a continuat cardiologul, care prezintă în continuare cinci alimente bogate în fibre pe care le mănâncă în fiecare zi pentru a-și menține o inimă sănătoasă și pentru a trăi mai mult:

1. Ovăz

  • „Întotdeauna îmi aprovizionez bucătăria cu ovăz și, de obicei, am o jumătate de cană pe zi. Nu numai că sunt bogate în fibre, dar conțin o mulțime de antioxidanți, inclusiv cei care ajută la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale . Ovăzul este grozav și crud, poate fi presărat peste iaurt sau gătit și servit cu afine și scorțișoară”.

2. Năut

  • „Toate fasolea și leguminoasele sunt bune pentru noi, dar năutul este unul dintre preferatele mele pentru că este atât de versatil. Îl puteți adăuga într-o tocană, îl puteți arunca în salată sau îl puteți prăji în cuptor ca o gustare distractivă. Este plin de potasiu și magneziu, ambele importante pentru controlul tensiunii arteriale. O cană are aproape 15 grame de proteine, 12 grame de fibre și un sfert din necesarul zilnic de fier”.

3. Rucola

  • „Frunzele verzi de toate formele și dimensiunile ar trebui incluse în dieta noastră de zi cu zi. Îmi place rucola pentru aroma sa piperată. Două căni de rucola pot furniza un gram de fibre în doar 10 calorii. Rucola este o sursă excelentă de beta-caroten, care se transformă în vitamina A. Aceasta este esențială pentru o vedere bună , un sistem imunitar puternic și o piele sănătoasă”.

4. Migdale

  • „Toate nucile și semințele, în formele lor crude și neprocesate, sunt surse excelente de nutriție și obișnuiesc să le mănânc zilnic. O mână mică de migdale oferă trei grame și jumătate de fibre, șase grame de proteine ​​și aproape 40% din necesarul zilnic de vitamina E. De asemenea, semințele de chia și de in sunt bogate în fibre și conțin multe proteine ​​și acizi grași omega 3”.

5. Avocado

  • „De obicei, nu ne gândim la avocado ca o sursă de fibre, dar un avocado de mărime medie furnizează 14 grame. La puțin peste 300 de calorii, un avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de multiple vitamine esențiale, minerale și grăsimi mononesaturate sănătoase”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.