Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft a câștigat un brevet legat de blockchain pentru tehnici de implementare a unui sistem de gestionare a tokenelor cu lanțuri încrucișate

Microsoft
microsoft comunicatii

Noul dispozitiv Microsoft este conceput pentru a permite dezvoltatorilor să scrie cod pentru gestionarea jetoanelor într-o manieră care este agnostică blockchain.

Gigantul tehnologic american Microsoft a câștigat un brevet legat de blockchain pentru tehnici de implementare a unui sistem de gestionare a tokenelor cu lanțuri încrucișate.

Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci (USPTO) a acordat brevetul filialei Microsoft, Microsoft Technology Licensing, marți.

Depus în februarie 2019, brevetul descrie un „serviciu de jeton independent de registru” sau un serviciu software care permite persoanelor și organizațiilor să creeze și să gestioneze jetoane pe mai multe rețele și platforme de registre distribuite.

Exemple de astfel de platforme în depunerea brevetului au inclus platforma majoră blockchain Ethereum, Fabric Hyperledger susținută de IBM, platforma blockchain de întreprindere JPMorgan Quorum, R3 Corda și Chain Core.

Sistemul informatic descris își propune să ofere utilizatorului unul sau mai multe „șabloane de jetoane”, fiecare dintre cele corespunzătoare unui tip de activ fizic sau digital. Serviciul de jetoane independent de registru este conceput pentru a acționa ca o interfață unică pentru gestionarea ciclului de viață al jetoanelor pe mai multe blockchain-uri, permițând dezvoltatorilor să scrie cod pentru tranzacționarea și gestionarea jetoanelor „într-un mod care este agnostic al rețelelor de registre distribuite subiacente”.

Potrivit autorilor brevetului, sistemul descris „face ca dezvoltarea să fie mai eficientă pentru cazurile de utilizare a afacerilor emergente care implică trecerea granițelor registrului”.

Microsoft s-a implicat activ în dezvoltarea legată de blockchain în ultimii ani, depunând un număr mare de cereri de brevete legate de industria criptomonedelor. Anul trecut, gigantul tehnologic a depus un brevet pentru un sistem de criptomonede care să permită indivizilor să exploateze cripto folosind datele de activitate ale corpului într-un efort de a elimina nevoia de dispozitive miniere specializate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.