Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft face o ofertă mare pentru a achiziționa compania responsabilă de jocul Call of Duty

engadget.com
Activision Blizzard Microsoft

Microsoft a făcut o ofertă uriașă pentru a cumpăra compania care a creat jocul popular Call of Duty, potrivit BBC.

Microsoft a făcut o nouă ofertă de cumpărare a companiei Activision Blizzard, după ce oferta sa inițială de 69 de miliarde de dolari a fost respinsă de autoritatea britanică de supraveghere a concurenței, conform mediafax.

Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a confirmat marți că oferta inițială a Microsoft pentru producătorul Call of Duty a fost blocată. Autoritatea a anunțat că va analiza noua ofertă, precizând că „aceasta nu este o undă verde".

În cadrul noii oferte, Microsoft nu va cumpăra drepturile pentru jocurile existente sau pentru jocurile noi stocate în cloud. De asemenea, o parte din produsele Activision va fi vândută producătorului de jocuri video Ubisoft. Ulterior, Ubisoft va avea dreptul să dea jocurile „tuturor furnizorilor de servicii de jocuri în cloud, inclusiv Microsoft".

Preluarea Activision Blizzard de către Microsoft ar fi cea mai mare de acest fel din istoria industriei jocurilor. Microsoft produce consola de jocuri Xbox și vrea să cumpere Activision pentru a adăuga mai multe titluri la serviciul său de streaming Game Pass. Acesta le permite jucătorilor să descarce conținut pe consolele și telefoanele mobile.

Intenția Microsoft a stârnit îngrijorare în domeniu. Compania Sony s-a opus deoaree Microsoft ar putea împiedica jocurile importante să fie disponibile pentru propria afacere PlayStation.

Modern Warfare 2, ultimul episod al seriei Call of Duty, a obținut încasări de 1 miliard de dolari în weekendul de lansare, iar mai mult de jumătate din toate copiile vândute în Marea Britanie au fost pentru PlayStation.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.