Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MIcrosoft promovează experiența utilizării inteligenței artificiale folosind rezultatele AFIR

microsoft

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este instituția publică din România promovată de compania Microsoft ca exemplu de succes în utilizarea Inteligenței Artificiale (AI), arată un comunicat al AFIR, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, împreună cu reprezentații Direcției IT din cadrul Agenției, directorul Daniel Ifrim și șeful de serviciu Bogdan Tulbure, au avut mai multe întrevederi cu reprezentanții companiei Microsoft despre rezultatele obținute de Agenție prin utilizarea inteligenței artificiale. Dezbaterile s-au transformat într-un clip de prezentare al sistemelor IT implementate de AFIR realizat de către Microsoft, un infografic ce ilustrează trecerea de la depunerea pe hârtie a proiectelor la cea online din prezent, și o descriere a AFIR, publicată alături de alte materiale informative pe platforma web internațională a companiei Microsoft.

Absorbția fondurilor europene gestionate de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) este în acest moment la un nivel de 53%. Acest lucru a fost posibil și datorită soluțiilor de inteligență artificială, care au optimizat procesul de solicitare a finanțării, de derulare a achizițiilor sau de plată ale beneficiarilor. „Suntem prima instituție publică din România care utilizează la un nivel atât de ridicat inteligența artificială, iar acest lucru a schimbat întreaga abordare a procesului de implementare. Ne-am dorit să creștem acuratețea prognozelor de cheltuieli și finanțare, deoarece această optimizare ajută atât beneficiarii noștri, cât și eficiența activităților instituției”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

În trecut, procesul de plată se efectua pe hârtie. Echipa AFIR a petrecut luni întregi transformând acest proces într-unul complet online. Soluția optimă pentru AFIR a însemnat un mecanism de predicție pentru plăți care a fost livrat printr-o soluție combinată între mai multe tehnologii cloud (Azure Data Warehouse și Azure Machine Learning, Azure SQL și Power BI).

Utilizarea unui mecanism de predicție de plată bazat pe sistemele AI (Inteligență Artificială) oferă multe îmbunătățiri, în special atunci când e vorba de precizia prognozei. În perioada în care procesul era manual, au existat erori care afectau exactitatea raportului, însă predicția bazată pe AI elimină aceste riscuri. Exactitatea previziunilor a crescut până la 80% la 25.000 de proiecte gestionate în sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.