Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft, reclamat în Spania de un grup de startupuri, privind practicile în domeniul cloud

Microsoft
Microsoft

Microsoft a fost reclamat marţi de un grup spaniol de startupuri cu privire la practicile sale în domeniul cloud, la autoritatea de reglementare antitrust din Spania, aceasta fiind cea mai recentă plângere privind serviciile sale de cloud computing în creştere rapidă, care a urmat plângerii la UE a unui grup comercial, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Gigantul tehnologic din SUA ocupă locul al doilea în sectorul cloud computing, în urma liderului de piaţă Amazon, dar se aşteaptă să reducă rapid diferenţa faţă de acesta, deoarece un grup de funcţii AI generative alimentate de tehnologia OpenAI atrage utilizatorii de afaceri.

Asociaţia spaniolă a startup-urilor, care reprezintă peste 700 de startupuri din Spania, a citat o serie de presupuse practici anticoncurenţiale ale Microsoft în ultimii ani.

”Microsoft nu numai că a profitat de poziţia dominantă pe pieţele sistemelor de operare (Windows) şi a software-ului tradiţional de productivitate (Microsoft Office, Windows Server, SQL Server) pentru a forţa utilizarea cloud-ului său Azure, dar a impus şi bariere artificiale, care limitează capacitatea startupurilor de a concura în mod corect şi competitiv”, se arată în plângerea văzută de Reuters.

”Aceste practici includ bariere în calea portabilităţii datelor sau condiţii contractuale care restricţionează concurenţa în licenţele software, împiedicând alegerea liberă a furnizorilor acestor servicii, reducând capacitatea de alegere şi flexibilitatea de care au nevoie startupurile pentru a fi capabile să fie rezistente, să inoveze şi să se dezvolte,” potrivit documentului.

Microsoft şi-a apărat practicile în sectorul cloud.

”Microsoft oferă clienţilor noştri opţiune şi flexibilitate pentru a trece la un alt furnizor de cloud gratuit, iar termenii noştri de licenţă le permit clienţilor noştri şi altor furnizori de cloud să ruleze şi să ofere software Microsoft pe fiecare cloud. Ne vom implica cu Asociaţia Spaniolă de Startup pentru a afla mai multe despre preocupările sale”, a spus un purtător de cuvânt.

Asociaţia a cerut organului de supraveghere a concurenţei din Spania să lanseze o investigaţie şi să ia măsuri urgente pentru a asigura o piaţă competitivă.

”Credem că toate companiile ar trebui să poată concura într-un mediu de egalitate pentru a nu rămâne în urmă nici ca clienţi, nici ca nişte companii care furnizează această tehnologie”, a declarat Carlos Mateo, preşedintele Asociaţiei Spaniole de Startup, într-un comunicat.

Furnizorii de servicii de infrastructură cloud din Europa (CISPE), ai căror membri includ Amazon, s-au plâns în noiembrie anul trecut autorităţilor de reglementare antitrust din UE cu privire la noile condiţii contractuale ale Microsoft impuse la 1 octombrie, împreună cu alte practici, spunând că acestea dăunează ecosistemului european de cloud computing.

Comisia Europeană a întrebat rivalii din cloud despre cererea Microsoft de date despre clienţi, în cadrul investigaţiei sale, în timp ce Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Marea Britanie cercetează, de asemenea, sectorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.