Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft, Wikipedia și Benfica printre companiile care acceptă Bitcoin ca mod de plată

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Cine acceptă plăți bitcoin de la utilizatorii lor și cum să plătească cu monede digitale.

Bitcoin ( BTC ) este de departe cea mai populară monedă criptografică dintre toate. Din ce în ce mai mulți oameni investesc în moneda digitală, iar aceasta devine rapid o metodă de plată acceptată pe scară largă. Tehnologia de plată se dezvoltă și companiile încep să accepte Bitcoin. Dar, unde poți folosi Bitcoin ca metodă de plată?

Deși altcoins își extind creșterea , BTC este cea mai folosită metodă de plată pentru companii și micii comercianți. În acest articol, vă prezentăm companiile care acceptă Bitcoin și vă explicăm cum să cumpărați și să cheltuiți, de asemenea, BTC, conform cointelegraph.com.

Companiile care acceptă Bitcoin

Aceasta este o listă cu unele dintre cele mai mari locuri care acceptă Bitcoin, cum ar fi Microsoft și Whole Foods.

În primul rând, vom arunca o privire asupra afacerilor care acceptă Bitcoin. Există unii primitori, dar cei mai mulți dintre ei au început recent să accepte plăți folosind această monedă digitală. Aceste companii majore sunt cele în care puteți plăti prin Bitcoin:

Microsoft

Microsoft este unul dintre primii care au adoptat BTC, deoarece au început să accepte plăți cu Bitcoin în 2014. Utilizatorii puteau cumpăra jocuri și aplicații cu monede digitale, dar monedele digitale erau departe de a fi obișnuite atunci, așa că Microsoft a încetat să accepte BTC în 2016 și încă o dată. în 2018 din cauza volatilității ridicate. Suntem la opt ani în viitor, iar acum este mult mai obișnuit și mai demn de încredere să plătești cu monede digitale, cum ar fi Bitcoin.

Depozit

Printre magazinele care acceptă Bitcoin se numără unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de hardware din Statele Unite, Home Depot. Clienții pot plăti în cea mai cunoscută monedă digitală, dar moneda este convertită imediat în dolari americani, deoarece Home Depot dorește doar USD în bilanţul lor. Aceasta înseamnă că vă puteți construi și reconstrui întreaga casă ca client, în timp ce cheltuiți doar Bitcoin.

TIC nervos

Platforma de streaming video Twitch a început să accepte și plăți în Bitcoin în 2014, dar s-au oprit în tăcere în 2019. Deși există o mulțime de avantaje în utilizarea BTC ca metodă de plată, nu este suficient de stabil pentru toată lumea. Un an mai târziu, au adus înapoi opțiunea de plată. Pe lângă Bitcoin, această platformă acceptă și Ether ( ETH ) și monede digitale mai puțin populare precum PAX, USDP și Binance USD (BUSD).

Alimente integrale

Compania de supermarket Whole Foods a făcut posibil ca clienții să plătească cu Bitcoin, la fel ca Home Depot. Tehnologia din spatele conceptului de magazin convertește monedele digitale direct în USD, cu aceeași tehnologie ca și celelalte companii Amazon.

Whole Foods nu acceptă doar BTC ca metodă de plată în magazinul lor, ci și upgrade la aplicația Spedn, astfel încât utilizatorii să poată cumpăra alimente folosind Bitcoin și Litecoin ( LTC ), printre altele.

Gyft

Gift Card Company Gyft le permite utilizatorilor să cumpere, să trimită și să răscumpere cardurile cadou online pentru comercianți cu amănuntul și platforme precum Starbucks, Amazon și Sony Playstation. În calitate de utilizator, puteți executa fiecare tranzacție cu Bitcoin și toate acestea, fără taxe suplimentare.

Când ești pe site, este cât de ușor. Alegeți cardul cadou dorit, selectați BTC ca metodă de plată preferată și apoi utilizați portofelul cripto pentru a trimite plata.

Benfica

Brandul popular de sport Benfica, oficial Sport Lisboa e Benfica, acceptă plăți Bitcoin de la clienți. Utilizatorii pot cumpăra orice, de la mărfuri la bilete pentru jocuri și pot plăti cu activele lor digitale.

Fanii își pot cumpăra bunurile cu BTC, Ether și jetonul UTRUST . Acceptând criptomonede ca metodă de plată, ei atrag susținători cunoscători de tehnologie și le ajută să cumpere articole sportive din străinătate.

Salvati Copiii

Salvați Copiii este cel mai mare și primul ONG internațional care a început să accepte donații în Bitcoin și alte criptomonede în 2013. Cu sloganul „HODLhope”, ei se străduiesc pentru dreptul copiilor de a fi sănătoși, educați și protejați.

Virgin Airlines

Richard Branson, fondatorul Virgin Airlines, a fost întotdeauna un inovator, așa că nu este surprinzător. Companiile sale, Virgin Airlines și Virgin Mobile, fac posibil ca utilizatorii să plătească în Bitcoin. În plus, utilizatorii ar putea plăti chiar și pentru călătoria în spațiu cu această criptomonedă.

Bitcoin și alte monede digitale sunt adesea descrise drept finanțele viitorului. Să faci echipă cu viitorul călătoriilor pare logic. Pentru 16 BTC, vă puteți cumpăra o excursie cu Virgin Galactic, care vă va duce la o altitudine de peste 50 de mile.

Suprastoc

În cele din urmă, Overstock este unul dintre vânzătorii de Bitcoin care acceptă moneda digitală ca opțiune de plată și deține BTC. Overstock este un retailer online bazat pe tehnologie, care vizualizează casele de vis pentru toți.

Este al cincilea an consecutiv când acest mare jucător de comerț electronic acceptă nu numai Bitcoin, ci toate criptomonedele, inclusiv Ether, Litecoin, Dash ( DASH ) și Bitcoin Cash ( BCH ).

Wikipedia

Un alt început timpuriu este Wikimedia, compania din spatele celebrei enciclopedii open-source Wikipedia. De asemenea, au început să accepte Bitcoin în 2014 pentru a le permite oamenilor să plătească pentru donații. Acesta ar fi fost numărul doi pe această listă, dar după mai 2022, nu mai acceptă donații de criptomonede.

Wikimedia are mai multe argumente precum preocupările legate de mediu , riscul de escrocherii și faptul că doar 0,08% din suma totală a donațiilor a fost primită în cripto. Compania a anunțat că oprește opțiunea de donații cripto pentru moment, dar va urmări îndeaproape evoluțiile. Pe măsură ce securitatea și stabilitatea cresc, există posibilitatea ca BTC să devină din nou o formă de plată acceptată.

Cum folosești Bitcoin?

A cumpăra și a vinde Bitcoin nu este atât de greu. Totul depinde de un schimb criptografic bun și de măsurile de securitate online.

Acum știi ce magazine acceptă Bitcoin. Dar, ceea ce poate nu știi este cum să folosești Bitcoin pentru a cumpăra lucruri. Puteți căuta câte magazine Bitcoin doriți, dar dacă nu știți cum să plătiți în Bitcoin, vă aflați în același loc în care ați început.

Cum să cumpăr Bitcoin?

Criptomonedele sunt descentralizate prin natura lor. Aceasta înseamnă că nu le puteți cumpăra de la o bancă tradițională sau o firmă de investiții. Face parte din viitorul plan de reglementare pentru a face acest lucru posibil, dar utilizatorii trebuie să cumpere monede digitale de pe un schimb criptografic pentru moment. Cele mai cunoscute schimburi criptografice sunt Coinbase, Binance, Crypto.com și Kraken.

Dacă doriți să vă schimbați dolarii americani cu o criptomonedă precum Bitcoin, trebuie să știți câteva lucruri. Gândiți-vă întotdeauna la securitatea dvs. online. Înainte de a putea cumpăra, vinde sau deține criptomonede, trebuie să creați un cont. De cele mai multe ori, trebuie să furnizați câteva informații personale, cum ar fi pașaportul și contul bancar. După aceea, îți poți finanța portofelul.

Acest proces de finanțare nu înseamnă altceva decât trimiterea unei alte monede precum USD în portofelul dvs. online. Dacă cumpărați BTC, trebuie să îl păstrați undeva în siguranță, astfel încât să nu fie furat. Cele mai utilizate portofele Bitcoin sunt Ledger, Exodus și Trezor. Acum că banii tăi sunt în siguranță, este timpul să schimbi acești dolari americani cu cripto, așa că este posibil să plasezi o comandă la un schimb la alegerea ta. Cu toate acestea, procesul de cumpărare și vânzare de Bitcoin poate diferi în funcție de schimbul pe care îl folosesc utilizatorii.

Cum cheltuiți Bitcoin?

Acum, după ce ați cumpărat niște cripto, este timpul să aflați dacă magazinul, restaurantul sau compania preferată este un loc în care Bitcoin este acceptat. În lista de mai sus, veți găsi deja câteva locuri populare pentru a vă cheltui banii digitali în lista de mai sus.

Cheltuirea Bitcoin devine din ce în ce mai ușoară , comercianții globali care îl acceptă ca metodă de plată. Ați citit mai sus cum ar putea utilizatorii să cumpere Bitcoin și că este esențial să păstrați monede digitale într-un portofel pentru a fi în siguranță. Dar, ce se întâmplă dacă utilizatorii vor să cheltuiască? Apoi urmați pașii înapoi, practic.

Alegeți produsul sau serviciul dorit și selectați Bitcoin sau altă criptomonedă. Trebuie să vă conectați la portofelul cripto, să confirmați tranzacția și să trimiteți plata. După aceea, oferta este încheiată și sunteți gata să primiți comanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.