Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Micul secret din moțiunea de cenzură

negocieri

Nicăieri în textul moțiunii de cenzură nu apare menționat partidul ALDE sau vreunul din foștii săi miniștri. STIRIPESURSE.RO a contactat lideri din PNL si ALDE si i-a intrebat de ce formațiunea lui Calin Popescu Tăriceanu, care a fost la guvernare doi ani și jumătate, nu apare în text.

„Noi am fost o balanță a guvernarii, ne-am impus de mai multe ori ca un factor ponderator. OUG 114 poate fi un exemplu foarte bun de ceea ce a insemnat ALDE in guvernare. Bineinteles ca au fost si niste discutii pe care le-am purtat (cu PNL, n.red.), ca doar nu era sa agreăm o motiune care ne-ar fi incriminat. Noi nu am avut o pozitie gresita in aceasta guvernare”, a declarat deputatul Andrei Gerea, vicepresedinte ALDE, pentru STIRIPESURSE.RO.

Gerea a atentionat ca formula „acest guvern a actionat impotriva romanilor” ar trebui sa dispara din textul motiunii. „Asta este o problema din punctul meu de vedere. Ni s-a spus ca va fi eliminata din text, nu a fost eliminata, o sa mai discutam, vedem ce pozitie vom lua probabil de la microfon sa atentionam asupra acestui lucru”, a indicat vicepresedintele ALDE.

„Acum e PSD la guvernare”, a fost explicatia liderului PNL Ludovic Orban, Despre faptul ca textul motiunii face referire la politici care au avut implementat cand ALDE era la guvernare, Orban a zis: „Repet, motiunea de cenzura e indreptata impotriva Guvernului PSD”.

„Aceasta motiune e indreptata impotriva Guvernului Viorica Dancila. Textul a fost armonizat cu semnatarii moțiunii. Instrumentul numit moțiunea de cenzură este împotriva premierului în funcție și a partidului care l-a propus în acea funcție”, a declarat și liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, pentru STIRIPESURSE.RO. Despre faptul ca acuzatiile din motiunea de cenzura se refera la lucruri petrecute cu ALDE de la guvernare, Turcan a zis ca: „Eu v-am raspuns. Mai mult decat acest raspuns...”.

Dupa ce a iesit de la guvernare, ALDE a anuntat ca semneaza si voteaza motiunea de cenzura.

ALDE a fost in Guvern din ianuarie 2017 pana in august 2019. Motiunea de cenzura vorbeste exclusiv de PSD, Guvern PSD, Viorica Dancila, baroni PSD, Liviu Dragnea, CEX PSD.

In textul motiunii se arata, printre altele, ca:

  • Guvernul Dăncilă poate să fie numit guvernul şanselor ratate pentru România
  • guvernele PSD nu au demarat niciun proiect major pentru infrastructura românească
  • Din păcate pentru români şi pentru România, sub Guvernul Dăncilă am avut cele mai slabe alocări pentru investiţii din ultimii 15 ani, raportate la Produsul Intern Brut.
  • Nu aţi blocat doar investiţiile publice, ci aţi gonit şi investitorii privaţi din economie. Încrederea în economia românească este în declin, în primul rând din cauza faptului că legislaţia economică se modifică aproape săptămânal. Ce investitor ar mai risca să aducă bani şi locuri de muncă bine plătite în România, ştiind că regulile jocului se schimbă peste noapte? Adunând numărul de modificări pe care Guvernul Dăncilă le-a făcut Codului fiscal, constatăm că acestea sunt mai numeroase decât zilele dintr-un an
  • Companiilor profitabile de stat li s-au confiscat miliarde de euro din banii care erau destinaţi investițiilor, pentru a fi viraţi peste noapte la bugetul stat.
  • Aproape toţi indicatorii economici stau din ce în ce mai rău.
  • România a devenit, în ultimii aproape 3 ani, statul cel mai vulnerabil din Uniunea Europeană, în faţa unei posibile crize economice sau a unei recesiunii.
  • Abia acum aţi constat că programul de guvernare pe care vi l-aţi asumat este cea mai mare înşelătorie post-comunistră şi vreţi să-l modificaţi?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.