Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miercurea Ciuc închide terenurile de joacă și lansează un program de ajutorare a vârstnicilor

infoinsider.files.wordpress.com
parc loc joaca

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a luat, joi, decizia de a închide terenurile de joacă din oraş, pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, fiind lansat de către Primărie şi un program de sprijinire a vârstnicilor cărora nu are cine să le facă aprovizionarea cu alimente şi medicamente.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a precizat, într-o conferinţă de presă, că, pentru a se limita contactele, s-a luat decizia închiderii locurilor de joacă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: 'Urmează 4 luni grele. Va urma un nou val, care va fi în toamnă'

În ultimele zile, în ciuda avertismentelor repetate, acestea au fost frecventate de mame cu copii, iar municipalitatea a decis să interzică folosirea lor.

De asemenea, primarul a anunţat lansarea serviciul "Pentru vârstnicii noştri", prin care Direcţia Socială a primăriei ajută bătrânii din oraş să se aprovizioneze cu alimente şi medicamente, pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să iasă afară.

Reprezentanţii Primăriei Miercurea Ciuc roagă persoanele vârstnice ca în perioada următoare să părăsească locuinţa numai în cazuri bine justificate şi să evite contactul direct cu alte persoane sau grupuri de persoane.

Citește și: Angajații de la Ford intră în șomaj tehnic: peste 6000 de oameni vor primi salarii mai mici

Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numărul de telefon 0735-209455 sau pot trimite un mesaj la adresa de email social@szereda.ro.

Tot în cadrul şedinţei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia suspendării cursei de autobuz Miercurea Ciuc-Băile Harghita, singura rută funcţională fiind cea care deserveşte unitatea militară de vânători de munte.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.