Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miezul dosarului DIICOT împotriva primarului Chirica este un tun de 8,5 milioane de euro

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

DIICOT l-a pus pe primarul Mihai Chirica sub control judiciar timp de 60 de zile. Desantul de miercuri al procurorilor anti-mafia a avut o țintă fixă: amenajarea spațiului de pe Hala Centrală, din centrul Iașului, în care funcționează restaurantul Veranda, este considerată ilegală.

Construcția s-a făcut direct, deși legea prevede pentru zona protejată obligativitatea unui plan urbanistic zonal (PUZ). Chiar și cu PUZ, tot nu se putea construi deoarece indicatorii clădirii de bază îi depășeau deja pe cei maximali permiși în zonă.

Primarul Mihai Chirica și subalternii săi au ignorat toate normele, scrie ReporterIS. Acum, DIICOT a declanșat una dintre cele mai ample și complexe investigații din istoria recentă a Iașului.

În toamna anului 2020, când a ieșit din arest, Cristin Zămosteanu, unul dintre cei mai potenți imobiliari ieșeni, a fost constrâns să vândă Hala Centrală.

O cumpărase în 2016, însă o anchetă DIICOT care-i imputase un prejudiciu de 12 milioane de euro îl transformase într-un client vulnerabil pentru banca care-l creditase. Așa că i s-a pus în vedere să vândă Hala Centrală într-un termen scurt, pentru a închide pe loc un credit bancar de peste 3 milioane de euro.

Tranzacția a avut loc spre finalul anului 2020, M.Chim, firma lui Zămosteanu, a înstrăinat clădirea către MCM Plaza Center. Prețul vehiculat a fost de aproximativ 8,5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.