Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţi: O nouă dramă în Marea Egee, şase corpuri recuperate, 10 dispăruţi

imigranti

Şase corpuri au fost recuperate sâmbătă de către paza greacă de coastă în largul Insulei Samos din Marea Egee, victimele unui nou naufragiu al unui vas care transporta în total 17 migranţi, dintre care zece sunt daţi dispăruţi, au făcut cunoscut autorităţile portuare, scrie AFP. 

Un singur bărbat a reuşit să ajungă teafăr şi nevătămat pe coasta de nord a insulei Samos după ce a înotat "şase ore", conform declaraţiei date pazei de coastă. 

Potrivit acestuia, ambarcaţiunea lor din plastic s-a răsturnat după ce au părăsit vineri coastele Turciei, foarte apropiate de Samos. 

Autorităţile nu exclud ca "naufragiul să fi avut loc în apele Turciei pentru că epava vasului nu a fost găsită momentan", a declarat o purtătoare de cuvânt a pazei elene de coastă. 

Deocamdată, nu au fost oferite detalii legate de identitatea victimelor şi a bărbatului salvat. 

A fost al treilea naufragiu din ultimele două zile în aceaşi zonă. În cursul nopţii de joi spre vineri, echipe de patrulare au recuperat trei corpuri de copii şi 20 de migranţi nevătămaţi în largul Insulei Agathonisi, după ce vasul lor s-a răsturnat. În aceeaşi noapte, o persoană şi-a pierdut viaţa în largul insulei învecinate Farmakonisi, după ce patrulele au descoperit 63 de migranţi pe coasta acestei mici insule. 

Prima victimă din acest an în timpul traversării Mării Egee a fost un băiat de doi ani, care s-a înecat pe 2 ianuarie după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi tot în largul insulei Agathonisi, 38 de persoane fiind salvate. 

Marea majoritate a refugiaţilor şi a imigranţilor care au ajuns în Europa în 2015 - aproximativ un milion de persoane - a trecut prin Grecia. 816.000 dintre ei au ajuns traversând marea. 

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), aproape 3.700 de imigranţi, majoritatea fugind de conflictele din Siria şi din alte ţări, au murit sau au fost daţi dispăruţi în acest an pe mare: circa 700 încercând să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia şi aproape 3.000 în Mediterana îndreptându-se spre Italia.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.