Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţii denunţă un nou zid de containere la frontiera dintre SUA şi Mexic

telegraph.co.uk
zid din containere

Migranţi blocaţi la Ciudad Juarez, oraş din nordul Mexicului, la graniţa cu SUA, au denunţat miercuri construcţia unui nou zid de containere la frontiera cu statul american Texas, la câteva zile după anunţul dezmembrării unei structuri similare în Arizona.

Aceste containere au fost instalate de partea americană a Rio Grande, fluviu care marchează frontiera şi care se numeşte Rio Bravo în Mexic, au constatat jurnalişti ai AFP la faţa locului.

Un zid similar, de 915 containere, a fost ridicat de-a lungul frontierei de către autorităţile din Arizona, desfigurând pădurea naţională Coronado, o zonă naturală federală protejată, însă justiţia a dispus destructurarea sa până la 4 ianuarie, potrivit Agerpres.

Numărul sosirilor clandestine la frontiera SUA cu Mexicul a ajuns la un record, cu peste 200.000 de arestări numai în luna noiembrie.

Curtea Supremă din SUA a anunţat în această săptămână menţinerea unei măsuri adoptate în timpul pandemiei de COVID-19, care permite expulzarea fără întârziere şi fără posibilitate de recurs a migranţilor reţinuţi la frontieră.

De la introducerea acestei măsuri, numită 'Title 42', în martie 2020 şi până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an, autorităţile americane de la frontiera de sud au refuzat 2,3 milioane de cereri de azil de la migranţi veniţi din America Latină şi Caraibe, conform datelor oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.