Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Bilic DEMONTEAZĂ teoriile privind hidratarea: CONFUNDĂM. Prea multă apă OBOSEȘTE inima și rinichii

Doctorul Zilei
Mihaela Bilic

Hidratarea a devenit un soi de obsesie națională. La recomandarea unor specialiști, mulți români au ajuns să bea apă și atunci când nu le e sete sau, din contră, să bea lichide care îi deshidratează.

„Apa există în toate alimentele, cu excepția uleiului; până și untul are 15% apă – primim apă și din mâncare. Și prea multă apă strică, obosește inima și rinichii. Hidratarea trebuie să țină cont de nevoile fiecărui organism în parte. De multe ori mai confundăm noțiunea asta de lichide și cu altfel de lichide. Cum ar fi sucurile, care nu se iau în considerare, nu neapărat pentru că nu ar avea apă, ci pentru faptul că au mult zahăr.

Și atunci cele 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar cu suc îl încadrează în categoria deserturi și cred că de la caloriile astea și atât zahăr mai bine mâncăm o prăjitură. Capul nostru, atunci când consumăm un lichid, el crede că este apă. Deci caloriile nu se consumă în formă lichidă. Nici alcoolul nu se consideră lichid, dacă vă gândeați la bere, dar cafea, culmea, da. Și cafeaua și infuziile de plante.

Biscuiții, chipsurile, sărățelele, sticksurile și nu în ultimul rând, că sunt foarte la modă, oleaginoasele, aceste nuci, alune, migdale, semințe, pe care toată lumea mai nou le consumă relexat, fără niciun fel de stres, dar sunt efectiv o concentrație, o esență de nutrienți, care au mai mult de jumătate din compoziție grăsimi.Au sub 10% apă și atunci când mâncăm o mână de semințe sau alune noi mâncăm de fapt o masă întreagă, cu ciorbă și felul doi. Și lichidele trebuie adaptate organismului, sunt persoane care nu transpiră și atunci ele nu trebuie să bea musai 2 litri de lichide”, a spus Mihaela Bilic la Pro TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.