Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Buzărnescu i-a făcut un favor Simonei Halep: Doar două jucătoare o mai pot detrona, după ce a scăpat de principala candidată la trofeul de la Paris

Simona Halep bucurie

Înainte de startul Roland Garros, Simona Halep putea fi detronată de Caroline Wozniacki, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Caroline Garcia şi Karolina Pliskova. Însă, după doar trei tururi, lupta se dă în trei pentru fotoliul de lider mondial. Wozniacki şi Muguruza mai au şanse să o doboare pe Simona.

Mihaela Buzărnescu i-a făcut un favor Simonei Halep. A scăpat-o de principala favortă a turneului, Elina Svitolina. Deși Pliskova şi Garcia încă mai sunt în competiţie (franțuzoiac joacă sămbătă, cu Irina Begu), nu mai pot ajunge pe primul loc pentru că Wozniacki şi Halep nu au fost eliminate în primele tururi.

Citește și: Proiect de lege incendiar! Ce s-ar putea întâmpla cu alocațiile copiilor

Pentru Simona, calculele sunt simple: pentru a rămâne pe prima poziţie WTA, trebuie să atingă faza semifinalelor. Dacă va fi eliminată în sferturi sau mai devreme, ea va pierde automat fotoliul de lider mondial.

Scenariile de la Roland Garros

1. Halep câştigă turneul: în această situaţie, Simona va rămâne pe primul loc WTA.

2. Halep pierde finala: rămâne numărul unu WTA, dacă Wozniacki nu trece de sferturi, iar Muguruza nu câştigă trofeul.

3. Halep se opreşte în semifinale: rămâne numărul unu WTA dacă Wozniacki nu ajunge în sferturi şi Muguruza nu prinde finala

4. Halep se opreşte în sferturi sau mai devreme: în acest scenariu, Simona va pierde primul loc, îndiferent de ce vor face adversarele ei din lupta pentru supremaţie.

Citește și: Fiecare român va primi asta de la ANAF! Nimeni nu va fi „iertat”

Liderul WTA, Simona Halep, şi Irina Begu, numărul 40 mondial, vor juca, sâmbătă, în turul trei al turneului de la Roland Garros, la simplu. Begu va evolua sâmbătă şi la dublu, la fel şi Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu.

Halep o va întâlni pe germana Andrea Petkovic, locul 107 WTA, în meciul trei de pe terenul 18, pe care se vor disputa înaintea acestei confruntări o partidă de simplu feminin şi una de simplu masculin. Primul meci este programat la ora 12.00.

Citește și: Ofertă uluitoare pentru Gigi Becali! „Ăsta e mai «dus» decât Talpan”

Begu va juca împotriva sportivei franceze Caroline Garcia, numărul 7 mondial, în meciul doi de pe terenul Suzanne-Lenglen, după o confruntare de simplu masculin care va începe la ora 12.00.

Irina Begu va evolua şi pe terenul 9, în ultimul meci. Românca şi Qiang Wang vor juca în turul doi al probei de dublu împotriva perechii Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez (Slovenia/Spania), cap de serie numărul 3. Acest meci va fi al patrulea de pe terenul 9.

Citește și: Gabriela Cristea, „spulberată” de Bianca Drăgușanu! Blonda a făcut „prăpăd”

Pe terenul 14, în al doilea meci al zilei vor evolua Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, în turul secund al probei de dublu, împotriva cuplului Latisha Chan/Bethanie Mattek-Sands (Taiwan/SUA), cap de serie numărul 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.