Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica este nemulțumit de Guvernul PNL: 'Sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară'

presidency.ro
Klaus Iohannis Mihai Chirica Iohannis

Primarul Mihai Chirica a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

"E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Lucrez la un proiect pe care îl voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local", a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

"Vom construi săli de sport la Şcoala Gimnazială 'George Coşbuc', la Şcoala Gimnazială 'Alexandru Vlahuţă' şi la Şcoala Gimnazială 'Nicolae Iorga'. Cele trei unităţi şcolare nu deţin săli de sport, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber", a declarat primarul Mihai Chirica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.