Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica, EXECUTAT în PSD, cu 'decizie de la centru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, suferă o nouă înfrângere în PSD. După ce a fost schimbat din funcția de președinte interimar al filialei PSD Iași, Chirica a fost schimbat și din funcția de președinte executiv al acestei filiale. Cu toate acestea, Chirica susține că nu va demisiona din PSD.

Citește și: Kovesi a declanşat RĂZBOIUL între Putere şi Opoziţie: 'Vor să scoată dinţii procurorilor'

Citește și: Planul secret al lui Liviu Dragnea a fost DEVOALAT la Antena 3: 'A fost regizat'

Chirica susţine că mutarea s-a făcut în urma solicitării conducerii naţionale a partidului, adăugând că şefii filialei ieşene s-au conformat imediat.

”La Bucureşti mi s-a retras în februarie calitatea de şef al organizaţiei judeţene, dar şi cea de vicepreşedinte national. Însă, am revenit în funcţia de preşedinte executive al filialei ieşene, în care am fost ales statutar la conferinţa judeţeană. Fusesem pus preşedinte de filială ca interimar, iar după ce s-a hotărât la Bucureşti să fiu dat jos, m-am întors pe vechiul post, de preşedinte executiv. În şedinţa de ieri (vineri – n.r.) am aflat că ar exista nu ştiu ce hârtie venită de la Bucureşti, în care se arată că nu am dreptul să ocup nicio funcţie în organizaţia de Iaşi”, a afirmat Mihai Chirica, informează News.ro.

El a spus că în reuniunea Comitetului Executiv al PSD Iaşi de vineri s-a hotărât ca în locul său să fie numit senatorul Victorel Lupu.

”Voi contesta la partid această decizie. Centrul poate decide doar în cazul funcţiilor în care numirea s-a făcut la nivel national, însă postul de preşedinte executiv eu l-am câştigat în urma unor alegeri în filială, deci Bucureştiul nu se poate amesteca”, a declarat Mihai Chirica.

Totodată, el a spus că liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, preşedinte al Consiliului Judeţean, că ”va face un zero barat din filiala pe care o conduce”.

”Nu mă mai surprinde nimic la el. Îşi asumă deciziile luate, dar sunt eronate”, a afirmat Mihai Chirica, el precizând că nu va pleca din PSD.

În luna februarie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis înlocuirea lui Mihai Chirica din funcţia de preşedinte interimar al PSD Iaşi, dar şi din cea de vicepreşedinte, în urma declaraţiilor critice ale edilului ieşean la adresa conducerii partidului pe subiectul OUG 13. Mihai Chirica a cerut abrogarea OUG 13 imediat ce aceasta a fost adoptată de Guvern şi a solicitat demisia ministrului Justiţiei de atunci, Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.