Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica preia PNL Iași: 'Nu vânez funcţii politice'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis ca organizaţia din municipiul reşedinţă să fie condusă de primarul Mihai Chirica, la cinci luni de la intrarea acestuia în formaţiunea politică.

Citește și: Adrian Năstase: Liviu Dragnea a fost pedepsit și din afară

"Am pus şi pun mai presus de orice dezvoltarea Iaşului şi transformarea într-unul dintre cele mai puternice judeţe din România. De aceea, am ales să fac echipă cu primarul Mihai Chirica şi împreună să deblocăm şi să aducem fonduri, obiective vitale pe care nicio administraţie CJ-primărie nu le-a realizat până în momentul de faţă. Infrastructura rutieră, de utilităţi, educaţională si medicală a Iaşului şi a Moldovei au fost în ultimii 30 de ani doar o planşă frumos desenată doar în campaniile electorale. În timp ce alte judeţe au progresat şi au făcut din acestea un fapt firesc, Iaşul, cu cea mai consistentă expansiune demografică, a rămas în urmă. Există atâtea atuuri - cea mai mare reţea de drumuri judeţene, obiective naturale şi de patrimoniu de anvergură, oportunităţi de infrastructură numeroase, cu o poziţie strategică deosebită care nu au fost fructificate din lipsă de voinţă politică, orgolii, lupte nesfârşite şi incompetenţă. Acum există si voinţa politică, există şi fonduri. Şi în patru ani putem construi împreună, uniţi, nu dezbinaţi. Preluarea organizaţiei municipale de către Mihai Chirica îmi dă convingerea că responsabilităţile administrative şi cele politice vor contribui la succesul Iaşului pe termen lung", a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, ministrul Costel Alexe, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Iaşi.

Mihai Chirica susţine, prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, că în PNL a găsit un partener de încredere, care, alături de preşedintele Iohannis, poate pune Iaşul pe poziţia de pol regional de dezvoltare a Moldovei.

"Ieşenii ştiu că nu vânez funcţii politice. Nu m-au interesat niciodată. Important este să am alături de mine o echipă unită şi dedicată, alături de care să putem pune în practică programul nostru politic şi administrativ pentru Iaşi. Am găsit în Partidul Naţional Liberal un partener de încredere, care, alături de preşedintele Klaus Iohannis, poate pune cu adevărat Iaşul pe poziţia de pol regional de dezvoltare a Moldovei. Alături de ministrul Costel Alexe, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, putem arăta că se poate: se poate să începem Autostrada Unirii, se poate să accelerăm construirea Spitalului Regional de Urgenţă, se poate să edificăm un centru regional sportiv la Iaşi, se poate ca Iaşul să conteze la Bucureşti", a declarat primarul Mihai Chirica, noul preşedinte al Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

În perioada imediat următoare, conducerea PNL Iaşi va prezenta şi echipa de consilieri locali şi judeţeni care vor forma noile majorităţi politice la nivelul municipiului reşedinţă, oraşelor şi comunelor din judeţ şi a Consiliului Judeţean Iaşi.

Mihai Chirica a intrat în PNL la începutul lunii martie 2020, la doi ani de la excluderea sa din PSD.

La sfârşitul lunii februarie 2018, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica. Odată cu Mihai Chirica au fost excluşi din partid şi viceprimarul Gabriel Harabagiu şi preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban.

De la începutul lunii martie 2020, primarul municipiului Iaşi este membru al filialei ieşene a PNL. El este şi prim-vicepreşedinte PNL Iaşi. După intrarea în PNL a lui Chirica, deputatul Marius Bodea a părăsit partidul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.