Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Covaliu, despre Naționala de handbal feminin: ‘Se poate câştiga Campionatul European, au demonstrat că sunt o echipă și practică un handbal de calitate’

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, joi, că naţionala feminină de handbal a României are puterea de a câştiga titlul de campioană europeană în acest an.

“E un obiectiv îndrăzneţ şi trebuie să crezi tot timpul. Eu cred că se poate câştiga Campionatul European. Trebuie să avem un optimism moderat şi doar aşa cu fiecare pas corect poţi ajunge şi în finală. Au demonstrat că sunt o echipă bună practică un handbal de calitate şi au demonstrat că sunt o echipă”, a declarat Covaliu.

Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Brest, campioana europeană en-titre, Norvegia, scor 31-23 (18-12), în ultimul meci al grupei D preliminare, la CE din Franţa. În urma rezultatului, România, calificată anterior în grupa principală 2, a încheiat grupa preliminară D pe primul loc, cu 6 puncte în clasament.

Clasamentul final al grupei D: 1. România 6 puncte, 2. Germania 4, 3. Norvegia 2, 4. Cehia 0.

România, Germania şi Norvegia s-au calificat în grupa principală 2, iar tricolorele vor continua competiţia cu 4 puncte, Germania cu 2, iar Norvegia fără punct.

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.