Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Covaliu, președinte COSR: Roxana Cocoș și Răzvan Martin au prezumția de nevinovăție. Vom face și proba b

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, 42 de ani, a reacționat după ce Roxana Cocoș și Răzvan Martin au fost descoperiți pozitiv la retestarea probelor doping prelevate în urmă cu opt ani. Ambii halterofili ar fi folosit steroizi anabolizanți, scrie Mediafax.

Dacă președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, 56 de ani, a declarat că este șocat de cele întâmplate, în schimb președintele COSR a fost mult mai calm și ne-a transmis să așteptăm și rezultatul probelor b. „Vă dați seama că noi am fost informații primii despre cele întâmplate. Ulterior am luat legătura cu Federația Română de Haltere și le-am comunicat domnilor de acolo despre analizele respective. Federația Română de Haltere a luat la rândul ei legătura cu cei doi foști sportivi, iar aceștia au fost de acord să cerem să se facă și probele B. Oricum așa era și procedura.

Citește și: Paturile ecologice din carton de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor rezista fără probleme activităţii sexuale - VIDEO

Că nu îi convine nimănui că acum tehnologia a avansat și se pot face retetestări cu porbele din urmă cu opt sau zece ani este altă treabă. Dar asta este regula jocului și noi trebuie să ne supunem. Nu are rost să vorbim acum se eventuale sancțiuni sau decizii pe care noi le vom până când nu primim și rezultatul problelor B. Nu are rost să vorbim că o să ne scadă acum șansele la medalii. Nu are rost să vorbim și că riscăm să trimitem doar doi sportivi de la haltere la Olimpiadă, deoarece nu este bine să ne pronunțăm înainte.

Fiți siguri că după ce vom primi și analizele probelor b vă vom anunța public și care sunt deciziile noastre. Dar vă rog frumos să le acordăm celor doi foști halterofili prezumția de nevinovăție. Așa este normal.”, a spus Covaliu pentru ProSport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.