Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Daraban a ironizat anunțul Kremlinului: S-ar putea cu aceste sancțiuni să ajungă să vândă teren cum fac latifundiarii pe la noi

mihai daraban

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a ironizat anunțul Kremlinului privind plata în ruble pentru gazul rusesc și spune că Federația Rusă a dispărut complet din ceea ce înseamnă competiție economică mondială. „Au pierdut orice fel de război economic”, a concluzionat oficialul român, joi, pe B1 TV.

Întrebat ce crede despre anunțul Moscovei, care susține că de la „țările neprietenoase” va accepta doar plăți în ruble pentru gazul rusesc, președintele CCIR a explicat: „Kremlinul bate câmpii. Rusia este o țară de 1.483 de miliarde de dolari PIB. Rusia a dispărut complet din ceea ce înseamnă competiție economică mondială. Putem să mergem toți trei și să vedeți în zona de retail dacă mai găsiți produs în Rusia, până și celebra vodcă de calitate se face undeva în afara Rusiei. Ei au pierdut orice fel de război economic”.

„Nu știu cum își mai mențin suprafața de 17.101.000 de kilometri pătrați. Asta e marea lor problemă, pentru că s-ar putea cu aceste sancțiuni să ajungă să vândă teren cum fac latifundiarii pe la noi. Ei nu mai au bani de întreținere, vă rog să mă credeți, adică aici chiar nu e glumă. Este ca și cum am primi noi trei cadou Castelul Peleș și după prima factură la gaz și la electricitate o luăm la fugă. Nu îi este simplu Rusiei după aceste sancțiuni să își mențină un anumit nivel de viață în propria țară. Acum că pun că aceste condiții copilărești, cu rubla, sunt niște chestii din acestea pentru electoratul rus mai degrabă”, a adăugat Mihai Daraban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.