Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Daraban: Companiile turcești din România, adevărații ambasadori comerciali

mihai daraban

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Çerkezköy (Turcia) și Asociația Investitorilor Turci din România (ImmTurk), a organizat marți, 5 noiembrie, la sediul CCIR Business Center, Forumul de Afaceri România – Turcia.

Eveniment de business-matching, forumul a facilitat antreprenorilor români accesul către potențiali parteneri de afaceri din Turcia, în sală fiind prezente importante companii turcești,membre a CCI Çerkezköy, din diverse domenii de activitate.

„Relațiile cu Turcia depășesc deja sfera tradiționalului. În prezent, activează în România 15.736 de companii turcești, cu o valoare totală a capitalului subcris de 586 de milioane de euro. Aceste companii sunt adevărați ambasadori comerciali și reprezintă, totodată, un cap de pod pentru ceilalți oameni de afaceri turci care doresc să investească în țara noastră. Anul trecut, s-a înregistrat o valoare totală a schimburilor comerciale dintre cele două state, de 5,7 miliarde de euro, la care se adaugă și 380 de milioane de euro din servicii. Deja, la mijlocul acestui an, valoarea totală a schimburilor comerciale era de 3,7 miliarde de euro,plus 577 milioane de euro din investiții directe. Sunt convins că, anul viitor, vom atinge ținta pe care ne-am propus-o, aceea de 10 miliarde de euro”, a declarat președintele CCIR, dl.Mihai Daraban.

Citește și: Clever va deveni FREE NOW. Tot ce trebuie să știe șoferii și pasagerii

„Relațiile dintre Turcia si România nu se rezumă numai la cele economice. Țările noastre sunt implicate într-un dialog real și pe plan social, politic și cultural. România reprezintă de foarte mult timp un adevărat partener de afaceri pentru Turcia. Produsele noastre din domeniile auto, agricultură și industrie sunt foarte bine primite pe piața din România și suntem siguri că există un potențial foarte mare de creștere. Evenimentul de astăzi ne va oferi încă o dată posibilitatea de a crește volumul schimburilor comerciale și, totodată, de a ne cunoaște mai bine”, a declarat Suleyman Kozuva, președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Çerkezköy.

„Oamenii de afaceri din Turcia sunt prezenți pe piața din România încă din anul 1990. Acest lucru este reflectat foarte bine în cifrele de astăzi. În plus, România și Turcia, începând cu 2012, fac parte dintr-un parteneriat strategic care influențează în mod pozitiv nu numai domeniul economic. Da, este adevărat, adevărații ambasadori comerciali sunt investitorii,atât cei români cât și cei din Turcia. Sesiunile B2B de astăzi sunt foarte importante pentru că avem , în final, același scop, acela de a crește volumul investițiilor de ambele părți”, susține E.S. Ambasadorul Turciei în România, dna. Fusun Aramaz.

Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi al V-lea partener în cadrul schimburilor internaţionale totale ale României, respectiv al X-lea partener la export şi al VII-lea la import. România este, de asemenea, unul din partenerii comerciali importanţi ai Turciei, fiind pe locul 15 la export şi pe locul 17 la import. Potrivit estimărilor, investiţiile totale ale firmelor turce in România, directe si indirecte (realizate prin societăţile înregistrate in alte state), depăşesc suma de 4 miliarde Euro (respectiv 5,5 miliarde dolari SUA).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.