Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Daraban: Peste 2.100 de muncitori vietnamezi cu acte în regulă activează în economia românească

CCIR
Phạm Minh Chính Daraban Ciolacu

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat, în data de 22 ianuarie a.c., Forumul Economic România-Vietnam, eveniment care a beneficiat de prezența prim-ministrului României, E.S. dl Marcel Ciolacu, precum și de cea a prim-ministrului R.S. Vietnam, E.S. dl Phạm Minh Chính.

Forumul de afaceri România-Vietnam a reprezentat cadrul optim pentru ca mediile de afaceri din cele două state să stabilească noi contacte de afaceri, la sesiunile B2B participând peste 85 de companii care activează în diferite domenii, precum: sectorul financiar – bancar, IT&C, construcții, turism, consultanță etc.

content-image

„Suntem onoraţi să organizăm acest important forum, astăzi, la Camera de Comerţ şi Industrie a României, probabil cea mai importantă organizaţie de business din România. Profit de prezența decidenților politici la acest eveniment pentru a-i ruga să creeze un cadru de securizare a contractelor de muncă, pentru că ceea ce este foarte important şi ceea ce ne leagă foarte mult în aceste zile, în afară de schimburile economice cu R.S. Vietnam care sunt în creştere, este nevoia de forţă de muncă în economia românească. Astăzi, avem 2.102 muncitori vietnamezi cu acte regulă, cu contracte în regulă, care activează în economia românească. În acest sens, cred că avem nevoie de garanţii suplimentare din partea ambelor guverne”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

„România are un avantaj competitiv indiscutabil, inclusiv prin poziţia geostrategică de poartă către întreg continentul european. Recent, ţara noastră a fost admisă cu frontierele aeriene şi maritime în Schengen. Asta înseamnă că Portul Constanţa poate deveni centru principal pentru exporturile vietnameze către Uniunea Europeană. Am investit enorm şi vom continua să investim în modernizarea Portului Constanţa, dar şi a porturilor fluviale. De aceea, suntem pregătiţi să oferim toată logistica necesară pentru ca, în cooperare cu porturile vietnameze, să creştem semnificativ volumele de transport în beneficiul ambelor ţări”, a declarat prim-ministrul Guvernului României, E.S. dl Marcel Ciolacu.

„România a fost întotdeauna lângă Vietnam, mai ales în momentele dificile din istoria noastră, iar noi am apreciat foarte mult ajutorul primit din partea țării dumneavoastră, cooperarea la nivel politic si economic dintre cele două state având o istorie de aproape 75 de ani. Pentru a impulsiona relațiile economice bilaterale trebuie apelat la mecanismele Acordului de liber Schimb UE-Vietnam, iar, în acest sens, avem nevoie de România pentru ca țara dumneavoastră să convingă și alte state europene să ratifice acest acord”, a declarat prim-ministrul R.S. Vietnam, E.S. dl Phạm Minh Chính.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.