Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Daraban, președintele CCIR: 'Relaţia cu SUA este una prioritară din foarte multe puncte de vedere'

mihai daraban

Relaţia cu SUA este una prioritară pentru CCIR din foarte multe puncte de vedere, în SUA existând cea mai mare densitate de multinaţionale, care oferă investitorilor un potenţial uriaş de a pătrunde şi pe alte pieţe, a afirmat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, preşedintele CCIR a primit vizita unei delegaţii Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii (SUA), în scopul identificării domeniilor şi modalităţilor de extindere a colaborării dintre comunităţile de afaceri din Statul Arizona şi România.

"Pentru CCIR, relaţia cu SUA este una prioritară din foarte multe puncte de vedere. În afară de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de instituţia noastră în mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesaţi de internaţionalizarea business-ului românesc. În SUA există cea mai mare densitate de multinaţionale, care oferă investitorilor un potenţial uriaş de a pătrunde şi pe alte pieţe, America fiind un hub pentru multe direcţii economice şi nu numai. În acest context, ne bucură faptul că avem un partener de încredere în Ambasada României în SUA care, iată, face posibilă o întâlnire precum cea de azi", a declarat preşedintele CCIR.

Potrivit acestuia, pentru punerea în practică a proiectelor comune cu Arizona House of Representatives este necesară "o dinamizare a activităţii camerelor judeţene ca interfaţă pentru antreprenorii români şi americani".

"România oferă multe avantaje investitorilor americani şi, în acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor ţintă avute în vedere de partea americană. CCIR va oferi asistenţă directă şi nemijlocită investitorilor americani pentru identificarea soluţiilor optime de dezvoltare a business-ului", a subliniat Mihai Daraban.

La rândul său, Russell W. 'Rusty' Bowers, speaker al Arizona House of Representatives, a subliniat că SUA şi-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce priveşte dezvoltarea antreprenoriatului şi a sectorului privat din România.

"De altfel, acest lucru se află la baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state. România reprezintă o ţintă europeană importantă pentru afacerile din Arizona, dovadă fiind şi vizita noastră de prospectare de astăzi, pe care o considerăm foarte importantă în dezvoltarea relaţiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesaţi de investiţii în domeniul minier, energetic, IT şi High Tech şi, în acest sens, vom direcţiona solicitări concrete către CCIR. De asemenea, propunem o cooperare în domeniul educaţiei universitare cu schimburi de studenţi, precum şi cu programe de pregătire comune. Pentru ca acest proiect să se concretizeze, urmează să capacităm centrele universitare din Cluj, Constanţa şi Iaşi", a subliniat Russell W. 'Rusty' Bowers.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârşitul anului trecut, şi 1,26 miliarde de euro la sfârşitul lunii august 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8112 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,21 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.