Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Enache (AUR): În loc de un candidat pierzător, coaliţia PSD- PNL are doi candidaţi pierzători

Mihai Enache

Candidatul partidului AUR Mihai Enache a afirmat, referitor la noii candidaţi ai coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar al Bucureştiului, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, că acum cele două formaţiuni au doi candidaţi pierzători.

„Aş vrea să fac câteva comentarii cu privire la butaforia, circul şi bătaia de joc cu care tratează PSD şi PNL alegerile locale din Bucureşti. Am avut ieri o noapte lungă, noaptea care a însemnat 15 ore de chinuri ale facerii şi după tot acest chin Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au reuşit să nască nişte candidaţi pe care i-au aruncat la coşul de gunoi acum două luni de zile. Astăzi, practic, coaliţia de guvernare în loc să aibă un candidat pierzător are doi candidaţi pierzători, fără rezultate dovedite în Administraţia Publică. În loc de un candidat care şi-a bătut joc de pacienţi chemându-i la spitalul privat pentru a le lua 750 RON ca să se uite la picioarele lor, avem un candidat care a tolerat «Azilele Groazei» şi torturile la care au fost supuşi bătrânii în acele locaţii. În loc de un candidat care face evaziune fiscală cumpărându-şi bunuri personale din banii societăţilor comerciale pe care le deţine, avem un candidat şcolit din banii marilor evaziuni şi devalizări din anii ’90”, a declarat Mihai Enache, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că „nu vedem nicio fărâmă de interes pentru Bucureşti, nicio soluţie viabilă pentru Administraţie, care să poată propune proiecte pentru a dezvolta acest oraş”.

„Nu înţeleg ce s-a întâmplat în cele două luni de când tot Marcel Ciolacu, tot Nicolae Ciucă, au spus că nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja nu sunt buni să fie candidaţi pentru postul de primar general. Nu cred că s-au pus cu burta pe carte să înveţe Administraţie, nu au căpătat experienţă pentru că domnul ministru la Ministerul Digitalizării pe care îl conduce are eşec după eşec”, a spus Mihai Enache, propunerea AUR pentru funcţia de primar al Capitalei”, a completat Enache.

Mihai Enache a lansat o provocare pentru contracandidaţii săi şi anume „să lase bâlciul, să lase jocurile politice şi să vină în faţa bucureştenilor să discute despre Bucureşti, despre administraţie”.

„Eu le cer tuturor, fie că este doamna Firea aleasă, domnul Burduja, domnul Nicuşor Dan, domnul Piedone, să lase bâlciul, să lase jocurile politice şi să vină în faţa bucureştenilor să discute despre Bucureşti, despre Administraţie, cu un om care înţelege Administraţie şi care nu poate să fie păcălit sau minţit aşa cum toţi au obiceiul să facă în aceste dezbateri. Îi aştept oricând, la orice televiziune, cu orice moderator, pentru a discuta cu adevărat despre ceea ce îi interesează pe locuitorii Bucureştiului”, a conchis Mihai Enache.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrsoiu s-a aflat luni timp de peste cinci ore la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Cătălin Cîrstoiu a avut, marţi pe Facebook, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei. El a precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”. „Mi-aş dori ca toţi politicienii care sunt acuzaţi de presă să explice public, dacă sunt vinovaţi sau nu, aşa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibi”, a mai spus medicul care a respins din nou acuzaţia de incompatibilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.