Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor a DESLUȘIT eșecul 112 de la salvarea Alexandrei: Cei de la 911 pot dirija forțele

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, marți, la "Marius Tucă Show", referitor la sistemul 112, că diferența între România și Statele Unite ale Americii e că, la americani, operatorul care răspunde la apel are capacitatatea de a dirija forțele implicate în acțiune.

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Canicula pune stăpânire pe România

Mihai Fifor a precizat, marți, că nu s-a discutat niciodată trecerea serviciului 112 la ministerul Afacerilor Interne, dar că această chestiune poate fi pusă în discuție, dacă e necesar, conform Mediafax.

"Nu am discutat niciodată trecerea 112 la MAI, dar poate fi pusă în discuție. Pe 8 vom merge la București pentru ca toată lumea să poată să vadă 112 integrat o celulă în care avem SMURD, salvare, medic, fiecare dintre componentele acestui sistem. Răspunde operatorul 112 pentru că așa funcționează. Diferența dintre noi și SUA este faptul că cel care răspunde are capacitatea de a dirija el forța în chestiune, lucru care la noi nu apare. Aici apare fractura, întârzierea, lipsa de decizie corectă", a declarat Mihai Fifor, la emisiunea "Marius Tucă Show".

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că acum, în momentul în care apelează cineva sistemul 112, se răspunde dintr-un centru în care funcționează pompierii, SMURD, Ambulanța și 112, lipsind însă acum Poliția și Jandarmeria. Raed Arafat a anunțat că până pe 8 august, în București, vor fi mutați și polițiștii și jandarmii, pentru ca sistemul 112 să funcționeze integrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.