Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor: Am evidenţiat la Munchen utilitatea organizării Reuniunii miniştrilor Apărării în format B9, la Bucureşti, în martie

Mihai Fifor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, că, în cadrul unei întâlniri de lucru prilejuite de Conferinţa de la Munchen, pe teme de securitate europeană şi euroatlantică, a evidenţiat utilitatea organizării Reuniunii miniştrilor apărării în format B9 de la Bucureşti, din luna martie, pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor de pe flancul estic, în cooperare cu SUA, în vederea asigurării unei abordări unitare, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie.

"În cadrul prânzului de lucru găzduit astăzi, (sâmbătă-n.r.) de ministrul german al apărării, Ursula Gertrud von der Leyen, am evidenţiat importanţa valorificării formatelor bilaterale, multilaterale şi regionale în definirea poziţiilor ţărilor membre NATO cu privire la gestionarea riscurilor la adresa securităţii. În acest sens, am evidenţiat utilitatea organizării Reuniunii miniştrilor apărării în format B9, de la Bucureşti, din luna martie, pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor de pe flancul estic, în cooperare cu SUA, în vederea asigurării unei abordări unitare, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie. Discuţiile purtate cu omologul german au fost axate pe aspecte vizând cooperarea bilaterală în domeniul apărării, respectiv dezvoltarea unei cooperări puternice în domeniul informaţiilor militare, în contextul mediului de securitate actual, dar şi cooperarea industrială in domeniul militar. Ministrul Leyen a subliniat angajamentul ferm al Germaniei de a juca un rol determinant în cadrul NATO şi în dezvoltarea capabilităţilor de apărare în interiorul Uniunii Europene", a afirmat ministrul Apărării Naţionale, pe pagina de Facebook.

Fifor precizează totodată, într-o altă postare, că tot sâmbătă a avut o întâlnire bilaterală cu Anders Fogh Rasmussen, fostul secretar general al NATO şi fondatorul Rasmussen Global, care s-a axat pe subiecte referitoare la principalele riscuri şi ameninţări la adresa securităţii globale, cu accent pe Brexit şi situaţia din regiunea Ucrainei şi a Mării Negre. De asemenea, ministrul român al Apărării s-a întâlnit cu omologul din Olanda, Ank Bijleveld, temele abordate referindu-se la securitatea europeană, cooperarea în domeniul apărării la nivel bilateral, dar şi în cadrul european şi aliat, precum şi posibilitatea cooperării în domeniul industriei de apărare.

Mihai Fifor s-a întâlnit sâmbătă, de asemenea, cu Mike Turner, reprezentantul Congresului SUA, prilej cu care a reiterat faptul că România continuă să îşi respecte angajamentele aliate şi cele ce decurg din Parteneriatul strategic cu SUA.

"Cu acest prilej, au fost reconfirmate importanţa relaţiei transatlantice şi nevoia de cooperare aprofundată cu partenerul american pentru întărirea securităţii europene şi în special a stabilităţii din regiunea Mării Negre", menţionează Fifor, în postarea sa pe Facebook, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.