Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor explodează: Comasarea alegerilor e obsesia PNL! PSD nu ține neaparat!

Inquam Photos / Cornel Putan
Mihai Fifor

Senatorul Mihai Fifor (PSD) afirmă marţi, despre comasare a alegerilor, că e obsesia PNL încă din 2022, de când tot propun combinaţii de „n” luate câte „k” şi că PSD nu ţine neapărat să se comaseze ceva. Fifor mai afirmă că nu a existat nicio solicitare din partea PSD pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale, pentru că, spre deosebire de alte partide, PSD nu are nevoie de cârje în alegeri.

PSD nu ține neaparat să comaseze ceva

”Dată fiind agitaţia din ultima vreme, cred că e important să lămurim puţin chestiunea comasării alegerilor: Comasarea e obsesia PNL încă din 2022, de când tot propun combinaţii de „n” luate câte „k”. PSD nu ţine neapărat să se comaseze ceva. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, spune senatorul MIhai Fifor.

Fifor precizează că ”nu a existat nicio solicitare din partea PSD pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale”.

”Spre deosebire de alte partide, PSD nu are nevoie de cârje în alegeri. PSD a solicitat un singur lucru: stabilirea unui calendar clar şi predictibil pentru toate scrutinele din 2024. Se pare, însă, că PNL vrea să lase o portiţă pentru a schimba macazul în cazul unui eşec la europarlamentare”, subliniază Fifor. Social-democratul menţionează că ”cel mai simplu ar fi să mergem pe prevederile legislaţiei în vigoare: europarlamentare în iunie, locale în septembrie, prezidenţiale la final de an, parlamentare între cele două tururi ale prezidenţialelor”.

Fifor mai spune că ”povestea cu „oboseala” alegătorilor chiar nu ţine”.

”Oboseala va fi numai la unii politicieni. Mi-aş fi dorit să văd aceeaşi insistenţă de la PNL şi în promovarea unor soluţii pentru cetăţenii. De două săptămâni insistă să negocieze pentru comasare, dar la guvern nu prea au fost la negocierile cu fermierii şi cu sindicatele din Sănătate”, arată Fifor.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, că discuţiile în coaliţie nu s-au blocat, fiind luate mai multe decizii în ultima întâlnire, dar nu s-a ajuns la un consens privind comasarea alegerilor din cauza ”specificului fiecăruia”.

În plus, premierul afirmă că s-ar putea ca suprapunerea mai multor alegeri mai mult să încurce decât să ajute, însă AEP face o analiză în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.