Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, ieșire VIOLENTĂ după ce declarațiile sale despre un "Schengen militar" au fost denaturate. Ministrul Apărării cere ANCHETĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Mihai Fifor va cere anchetă, după ce declarațiile sale despre un "Schengen militar" au fost denaturate. Ministerul Apărării Naționale infirmă categoric ideea lansată în spațiul public potrivit căreia, în cadrul Guvernului, s-a luat în discuție ideea formării unui Schengen militar, precizând că acesta nu se poate realiza fără ca România să continue demersurile de aderare la spațiul Schengen propriu-zis.

Dezastrul ascuns din economie! Previziunile sumbre ale unor analiști

„De ieri stau si ma minunez cum se poate denatura un mesaj extrem de concludent transmis ieri de mine in cadrul AP NATO, ca raspuns la o intrebare venita din plen. Am spus ieri cu subiect si predicat faptul ca nu putem discuta despre un Schengen militar separat de agenda aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Acelasi lucru l-am spus si vineri in intrevederea cu ambasadoarea Olandei. Foarte interesant cum a fost preluata declaratia mea de cateva agentii de presa, desi cred ca am fost cat se poate de explicit. Anume ca s-a discutat in guvern despre un Schengen militar, ceea ce nu s-a intamplat vreodata. Agentia Nationala de Presa, care a lansat informatia eronata, da vina pe traducatorii de la Senat, care asa ar fi tradus declaratia mea. Desigur, am cerut colegilor de la comunicare de la minister sa intervina si sa clarifice aceasta preluare eronata si impardonabila pentru un forum de o asemenea importanta. Iar materialul este cel de mai jos, pe care eu l-am insusit si distribuit ca atare. Insa de aici si pana la a se spune ca MApN isi pune la zid ministrul, e cale foarte lunga. Ceva mai absurd si mai ridicol de atat nu am auzit. Sa fim foarte clari: pozitia mea este limpede si transanta. Nu vom discuta despre un Schengen militar in afara agendei Schengen a Romaniei. Acest subiect nu a fost vreodata tratat in Guvern. Asta am afirmat ieri si ii invit pe cei care isi permit sa se joace cu cuvintele, sa solicite inregistrarea declaratiei mele de ieri din Plen. Pornind de la toate acestea, in cursul zilei de maine vom inainta o sesizare catre Secretariatul General al Senatului Romaniei si catre Comisia pentru cultura si media a Senatului pentru clarificarea modului in care s-a produs o astfel de eroare. Nu cred ca astfel de lucruri sunt permise la acest nivel.”, spune Mihai Fifor, într-o postare pe rețeaua de socializare.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.