Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor iese la atac: Incompetența lui Orban lovește puternic în Educație

Fifor Congres PSD

Senatorul PSD Mihai Fifor susține că Executivul condus de Ludovic Orban lovește puternic în Educație prin modificarea OUG 114, cea care urma să crească salariile profesorilor de la 1 septembrie 2020.

Citește și: Adrian Năstase îndeamnă PSD să declanșeze RĂZBOIUL TOTAL împotriva lui Klaus Iohannis

”Daca mai aveam cumva vreun dubiu referitor la incompetenta profunda a guvernului liberal, a venit momentul ca Ludovic Orban sa ne intareasca aceasta convingere.

De data aceasta, Orban s-a gandit sa loveasca in educatie. Probabil capitolul acesta nu ii spune mare lucru, ca, deh, cartea "e greu".

Nu ar fi rau daca cineva ar incerca si ar si reusi sa ii explice premierului ca nu se poate face performanță fără dascali bine plătiți!

Acesta este un adevăr universal valabil, pe care PSD l-a înțeles și l-a aplicat atunci când a decis, prin lege, creșterea anticipată și consistentă a salariilor medicilor și profesorilor.

Prima urgență a fost păstrarea medicilor în țară, prin triplarea salariilor si prin investitii in echipamente medicale, fapt care s-a realizat!

Urmau, apoi, profesorii, cărora anul viitor, de la 1 Septembrie, ar fi urmat să le crească anticipat salariile până la nivelul stabilit în grila corespunzătoare anului 2022.

Guvernul suparat pe carte, PNL, vrea să abroge OUG 114 – care prevede creșterea anticipată a salariilor din Învățământ la grila din 2022 din Legea salarizării, pe principiul liberal "ai carte, n-ai parte".

Prin urmare se compromite definitiv șansa creșterii calității în Educație, printr-o salarizare corespunzatoare.

Rezultatele catastrofale ale României la ultimele teste PISA arată cât de mare e nevoia de reforma structurala, profunda a sistemului de invatamant romanesc.

Nu poti face performanta fara a oferi conditii decente dascalilor si elevilor din aceasta tara. Asta inseamna o salarizare atractiva, conditii pentru perfectionarea cadrelor didactice de-a lungul carierei, infrastructura performanta pentru desfasurarea actului educational.

Pentru toate acestea este nevoie, cred, de "alfabetizarea" urgenta, in tainele guvernarii, desigur, pentru Orban si ai lui, altminteri riscam corijenta in masa a Cabinetului, cu consecinte grave asupra bunului mers al acestei tari.”, scrie Mihai Fifor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.