Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor îi face treaba lui Klaus Iohannis: I-a spus omului Angelei Merkel că România trebuie să intre în Schengen

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis că ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, într-o discuție cu oficialul din Guvern, a fost de acord cu relansarea dialogului privind aderarea României la Spațiul Schengen.

"Astăzi (marți-n.red.), am avut plăcerea să îl reîntâlnesc pe ambasadorul Republicii Federale Germania la București, domnul Cord Meier-Klodt. Am avut astfel, prilejul să discutăm despre continuarea și consolidarea colaborării tradiționale româno-germane, mai ales în domeniul combaterii infracțiunilor transfrontaliere grave, precum traficul de persoane, traficul de droguri și migrația ilegală. Am reiterat disponibilitatea MAI de a se implica în noi activități de prevenire și combatere a criminalități, precum și de a continua toate proiectele derulate în beneficiul cetățenilor din Germania și România", a scris marți seară, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

Potrivit acestuia, ambasadorul a apreciat rezultatele obținute de România, pe timpul deținerii Președinției Consiliului UE și, de asemenea, a fost de acord cu relansarea dialogului privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

La începutul lunii, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat că autorităţile române au transmis Franţei şi investitorilor francezi o cerere de sprijin pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substanţială a costurilor pentru firme şi cetăţeni.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat că în mandatul ei intrarea României în Spațiul Schengen va fi o prioritate. Ea a precizat că în ceea ce privește aderarea țării noastre jumătate din componența Consiliului European e pro, iar jumătate contra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.