Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor îl torpilează pe Iohannis după ce a refuzat-o pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare: 'Țopăială pe Constituție'

Mihai Fifor

Fostul ministru al Apărării Mihai Fifor a avut joi o intervenție dură după ce Klaus Iohannis a transmis premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta "nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă".

„Țopăiala asta, ca să citez un clasic în viață, pe Constituție, un episod nou din blocada pe care președintele Iohannis o face asupra Guvernului PSD-ALDE. Această blocadă a început imediat după preluarea guvernării de către coaliția majoritară și iată intrăm în al treilea an cu astfel de șicane, cu astfel de modalități prin care se încearcă blocarea activității Guvernului și blocarea programului de guvernare”, a spus Mihai Fifor într-o intervenție telefonică, joi, la Antena3.

Fostul ministru dezvoltă ideea într-o postare pe Facebook, afirmând că Iohannis „a transformat, pur și simplu, România într-un câmp de luptă politică, în care vrea să își creeze avantaje electorale”.

ALERTĂ cu BOMBĂ - Sediu de poliție EVACUAT după găsirea unui rucsac suspect

„Astazi am avut parte de un nou episod din lupta absurda a Presedintelui Iohannis cu Guvernul Romaniei si asta la numai o zi de la o noua tentativa a Premierului Dancila de a avea un dialog inter-institutional corect si civilizat cu seful statului.

Președintele Iohannis a dat dovadă astăzi de un comportament iesit din orice norma constitutionala, în care nu mai ține cont de nicio regulă și nici măcar de interesele celor care l-au votat.

Domnul Iohannis tratează România ca pe propria moșie, iar Constituția ca pe o maculatură.

Din pacate, in toti acesti ani, presedintele statului nu a fost capabil să propună nimic constructiv acestei țări. A blocat tot ce a încercat să facă PSD la Guvernare, fără să îi pese că în acest fel lovește și în cetățeni.

Este condus doar de frustrările și ambițiile personale, iar rezultatul este blocada permanentizata asupra Guvernului. Acesta este motivul pentru care, din pacate, va rămâne în istorie drept „Președintele-Bețe-n-Roate”.

Domnul Iohannis a transformat, pur și simplu, România într-un câmp de luptă politică, în care vrea să își creeze avantaje electorale.

Nu cred ca mai este vreun dubiu că presedintele Iohannis și-a propus să împiedice cu orice preț PSD să-si realizeze programul de guvernare. Ținta principală e ca PSD să nu facă investițiile la nivel local. De aceea este atacat Ministerul Dezvoltării Regionale, in defavoarea comunitatilor locale care au nevoie urgenta de investitii.

Domnul Iohannis stie că dacă PSD va scoate satele României din noroi, nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale din această iarnă.

Acesta este motivul pentru care tot ce face este în cheie electorală. Nu îl interesează deloc că cetățenii care vor asfalt, apă, canalizare, școli sau grădinițe vor trebui să mai aștepte din cauza acestei "topaieli" constitutionale.

PSD nu poate accepta așa ceva. Am avut răbdarea și am încercat de fiecare dată să găsim o cale de dialog instituțional, în favoarea cetățenilor. Această etapă s-a încheiat.

Vom trece la folosirea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziție pentru a-l determina pe președinte să își facă treaba pe care o are și să termine cu aventurile politice.”, scrie Fifor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.